Χάστε το μισό σας βάρος και αποκτήστε κορμί-λαμπάδα με μόλις 4 λεπτά άσκησης τη μέρα.

Οι ασκήσεις με μεγάλη ένταση δεν είναι κατάλληλες για όλους. Ιδιαίτερα στην εποχή μας όπου ο χρόνος είναι περιορισμένος. Αυτό δεν δικαιολογεί το να εγκαταλείψει κανείς τις προσπάθειες για γυμναστική. Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε σημαντικές αλλαγές, θα σας δείξουμε παρακάτω 5 κλασσικές αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε σε μόλις 4 λεπτά.

1. Βαθιά καθίσματα Χάστε το μισό σας βάρος και αποκτήστε κορμί-λαμπάδα με μόλις 4 λεπτά άσκησης τη μέρα. - Εικόνα 1 Καθίστε με τα πόδια λίγο πιο ανοιχτά από τους ώμους. Ξεκινήστε να χαμηλώνετε το σώμα σαν να πρόκειται να καθίσετε σε καρέκλα. Καθώς κινείστε προς τα κάτω, φροντίστε να κρατήσετε ίσια την πλάτη σας. Επιστρέψτε στην αρχική σας στάση. Αυτό θα ασκήσει τους μύες των ποδιών και τους γλουτούς σας.

2. Κάμψεις Χάστε το μισό σας βάρος και αποκτήστε κορμί-λαμπάδα με μόλις 4 λεπτά άσκησης τη μέρα. - Εικόνα 2 Καθίστε στην θέση Α. τοποθετήστε τα χέρια πιο ανοιχτά από τους ώμους με τα πόδια, τα γόνατα και τους ώμους σε ευθεία γραμμή. Ξεκινήστε αργά μειώνοντας την απόσταση του σώματος από το πάτωμα. Λυγίστε τα χέρια και τους αγκώνες στις πλευρές σας. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Αυτή η άσκηση βοηθά στην ανάπτυξη των μυών του στή8ους και των τρικέφαλων.

3. Ορειβασία Χάστε το μισό σας βάρος και αποκτήστε κορμί-λαμπάδα με μόλις 4 λεπτά άσκησης τη μέρα. - Εικόνα 3 Αυτή η σχετικά σύνθετη άσκηση βοηθά να ενισχύσετε τους κοιλιακούς μυς και να κάψετε θερμίδες. Ξεκινήστε στη θέση για τις κάμψεις. Τεντώστε τους κοιλιακούς σας, σηκώστε το δεξί πόδι από το πάτωμα και σιγά-σιγά πλησιάστε το γόνατο στο στή8ος. Κρατήστε την πλάτη και τους γοφούς ίσιους και σταθερά στη θέση τους. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε την άσκηση με το αριστερό πόδι.

4. Προβολές Χάστε το μισό σας βάρος και αποκτήστε κορμί-λαμπάδα με μόλις 4 λεπτά άσκησης τη μέρα. - Εικόνα 4 Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια στο πλάτος των ώμων και τοποθετήστε τα χέρια στους γοφούς. Κάντε ένα μεγάλο βήμα μπροστά με το αριστερό πόδι, χαμηλώστε το σώμα μέχρι το μπροστινό πόδι να λυγίσει 90 μοίρες και το πίσω να ακουμπήσει σχεδόν το πάτωμα. Επαναφέρετε το σώμα στην αρχική θέση και επαναλάβετε την κίνηση με το δεξί πόδι. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε την πλάτη σας ίσια.

5. Ανατάσεις με αναπηδήματα Χάστε το μισό σας βάρος και αποκτήστε κορμί-λαμπάδα με μόλις 4 λεπτά άσκησης τη μέρα. - Εικόνα 5Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ