Μάνα ζητάει από την 5χρονη κόρη της ενοίκιο για το σπίτι για να την προετοιμάσει για τον πραγματικό κόσμο

Μια δημιουργική μητέρα μαθαίνει στην 5ρονη κόρη της τη σημασία των χρημάτων ζητώντας της χρήματα για το ενοίκιο – και οι άλλοι γονείς την θαυμάζουν που προετοιμάζει το παιδί της για τον πραγματικό κόσμο. Η Essence Evans μπήκε την Κυριακή στο Facebook όπου είπε στους φίλους της ότι παίρνει χρήματα από την κόρη

της για το “ενοίκιο”, τα οποία τα βάζει κρυφά σε λογαριασμό ταμιευτηρίου για να τα χρησιμοποιήσει το κοpιτσάκι της όταν μεγαλώσει. “Ζητάω μέρος του ενοικίου από την 5χρονη κόρη μου,” έγραψε. “Κάθε εβδομάδα παίρνει 8€ χαρτζιλίκι. Αλλά της εξήγησα ότι στον πραγματικό κόσμο οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους σε λογαριασμούς και πως πολύ λίγα τα ξοδεύουν για τον εαυτό τους.” Μάνα ζητάει από την 5χρονη κόρη της ενοίκιο για το σπίτι για να την προετοιμάσει για τον πραγματικό κόσμο - Εικόνα 2 “Της παίρνω 5 € πίσω. 1€ για το ενοίκιο, 1€για το νερό, 1€ για το ρεύμα, 1€ για το τηλέφωνο και 1€ για φαγητό,” είπε. Αφού πληρώσει τους «λογαριασμούς» της, η κόρη της Essence μπορεί να επιλέξει να φυλάξει τα υπόλοιπα 3€ ή να τα ξοδέψει όπως θέλει. Ωστόσο, σε αντίθεση με τους περισσότερους ανθρώπους, η Essence δεν κρατά τα χρήματα για την ίδια. Τα βάζει στην άκρη για το μέλλον της κόρης της. “Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι τα 5€ στην πραγματικότητα πηγαίνουν στον αποταμιευτικό της λογαριασμό τον οποίο θα μπορεί να ανοίξει όταν θα γίνει 18 χρονών,” εξήγησε η μητέρα.

Μάνα ζητάει από την 5χρονη κόρη της ενοίκιο για το σπίτι για να την προετοιμάσει για τον πραγματικό κόσμο - Εικόνα 3

“Έτσι, αν αποφασίσει να ανεξαρτητοποιηθεί, θα έχει 3.900€ για να ξεκινήσει.”

Η Essence τόνισε ότι η στρατηγική της προετοιμάζει το παιδί της για τον πραγματικό κόσμο, λέγοντας ότι η κόρη της θα την ευγνωμονεί αργότερα γι’ αυτήν την “ιδέα”. “Όταν δει πόσα χρήματα έχει μαζέψει απ’ αυτούς τους “λογαριασμούς” θα εκτιμήσει την έκπτωση που της κάνω τώρα κάθε βδομάδα στο χαρτζιλίκι,” σημείωσε. Η Essence τελείωσε την ανάρτησή της, προτρέποντας τους άλλους γονείς να αρχίσουν να κάνουν το ίδιο πράγμα στα δικά τους παιδιά. Η δημοσίευσή της στο Facebook έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 313.000 φορές και χιλιάδες άνθρωποι την έχουν επαινέσει που διδάσκει στην κόρη της ένα τόσο σημαντικό μάθημα από τόσο νεαρή ηλικία.

Μάνα ζητάει από την 5χρονη κόρη της ενοίκιο για το σπίτι για να την προετοιμάσει για τον πραγματικό κόσμο - Εικόνα 4

“Μπράβο σου που μεγαλώνεις το παιδί σου με αυτόν τον τρόπο!” έγραψε η Melissa Thomas. “Έκανα κάτι παρόμοιο με τα παιδιά μου και είμαι τώρα η περήφανη μαμά δύο νεαρών δεσποινίδων που ξέρουν να σέβονται αυτά που τους δίνονται.”

Μάνα ζητάει από την 5χρονη κόρη της ενοίκιο για το σπίτι για να την προετοιμάσει για τον πραγματικό κόσμο - Εικόνα 5 “Μπράβο!” πρόσθεσε η Maria Gahan-Broman. “Έκανα κάτι παρόμοιο όταν τα αγόpια μου ήταν μικρά, και ευτυχώς έγιναν υπέροχοι σύζυγοι και πατέρες, τα πάνε καλά με τα χρήματα, φροντίζουν τα παιδιά τους, συντηρούν το σπίτι τους και πληρώνουν όλους τους λογαριασμούς τους.” Και ενώ πολλοί θαύμασαν τη στρατηγική της Essence, κάποιοι άλλοι θεώρησαν ότι έβαζε σε άσκοπο άγχος στην κόρη της. Μάνα ζητάει από την 5χρονη κόρη της ενοίκιο για το σπίτι για να την προετοιμάσει για τον πραγματικό κόσμο - Εικόνα 6

“Είναι υποχρέωσή σου να μεγαλώσεις το παιδί σου,” σχολίασε η Stacey Branan Taylor. “Βάλε τα χρήματα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου αν θέλεις, αλλά κανένα παιδί δεν πρέπει να αισθάνεται ότι πρέπει να πληρώσει για κάτι που πρέπει να του παρέχει ο γονιός του.”

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ