11 σημάδια του προσώπου σας που προσπαθούν να σας πουν κάτι για την υγεία σας

Μερικές φορές το πρόσωπό μας αποκαλύπτει περισσότερα από ότι ίσως να θέλουμε να πει, και αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα πλεονέκτημα. Μια προσεκτική ματιά στο πρόσωπό σας μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τυχόν περιοχές στις οποίες υπάρχουν ανισορροπίες στο σώμα σας κι έτσι πιθανώς να αποτρέψετε μια μελλοντική ασθένεια.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ατέλειες του δέρματος του προσώπου σας, οι ρίζες των οποίων θα προσελκύσουν όποιον ενδιαφέρεται. Μπορεί να έχετε ήδη αντιμετωπίσει μερικά από αυτά. Αν όχι, μπορεί να είναι μια καλή υπενθύμιση. Και στο τέλος του άρθρου, υπάρχει ένα μπόνους που περιμένει για όποιον είχε κάποτε δερματικά προβλήματα.

Μαύροι κύκλοι και σακούλες κάτω από τα μάτια11 σημάδια του προσώπου σας που προσπαθούν να σας πουν κάτι για την υγεία σας - Εικόνα 1

© depositphotos

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι συχνά ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό και τίποτα δεν μπορεί να γίνει γι ‘αυτό. Αλλά αν αποκτήσατε πρόσφατα, θα πρέπει να μάθετε αμέσως τον λόγο. Τα πιο δημοφιλές είναι η έλλειψη ύπνου, το κάπνισμα, οι ορμονικές αλλαγές, οι αλλεργίες και η κατάχρηση αλκοόλ, καφέ και αλμυρών τροφίμων. Θα έχετε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα αν καταφέρετε να απαλλαγείτε από την υποκείμενη αιτία. Αλλά για να το καλύψετε προσωρινά, χρησιμοποιήστε μια κρύα κομπρέσα, ειδικά patches, και ένα καλό concealer.

Κόκκινη μύτη11 σημάδια του προσώπου σας που προσπαθούν να σας πουν κάτι για την υγεία σας - Εικόνα 2

© depositphotos

Υπάρχουν πολλά αιμοφόρα αγγεία στις μύτες μας και η ανάπτυξή τους οδηγεί σε αποχρωματισμό. Αυτό διευκολύνεται από μεταβολές της θερμοκρασίας, αλλεργίες, συναισθηματικό στρες ή ρινική καταρροή. Αλλά σε κάθε περίπτωση, η ερυθρότητα θα είναι προσωρινή εάν εξαλείψετε την αιτία. Ωστόσο, εάν η μύτη σας είναι πάντα κόκκινη, πρέπει να δώσετε προσοχή στην κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων σας, να επανεξετάσετε τον τρόπο ζωής σας και να δείτε τον γιατρό σας για μια συγκεκριμένη διάγνωση.

9. Κίτρινο πρόσωπο και μάτια11 σημάδια του προσώπου σας που προσπαθούν να σας πουν κάτι για την υγεία σας - Εικόνα 3

© depositphotos

Αυτό συμβαίνει όταν συσσωρεύονται πολλά απόβλητα στο σώμα. Συνήθως παρατηρείται σε βρέφη που γεννιούνται πριν από 38 εβδομάδες, επειδή το συκώτι τους δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Στους ενήλικες, ο ίκτερος μπορεί να σημαίνει σοβαρότερα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης αλκοόλ. Θα πρέπει να ελέγξετε το ήπαρ, τη χοληδόχο κύστη και το πάγκρεας και να αποκλείσετε τέτοιες ιογενείς λοιμώξεις όπως η ηπατίτιδα και η μονοπυρήνωση.

 Απροσδόκητη εμφάνιση ελιών ή σημαδιών11 σημάδια του προσώπου σας που προσπαθούν να σας πουν κάτι για την υγεία σας - Εικόνα 4

© depositphotos

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχήσετε, αλλά η επαγρύπνηση είναι πάντα καλό πράγμα. Κάντε στον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις. Το περίγραμμα της ελιάς είναι ακανόνιστο; Το χρώμα της είναι ανομοιογενές; Είναι μεγαλύτερη σε διάμετρο από ένα μπιζέλι; Έχει αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες; Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν μια από τις απαντήσεις σας ήταν «ναι». Προσπαθήστε να αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμες με δείκτη προστασίας.

Εξάνθημα «πεταλούδα»11 σημάδια του προσώπου σας που προσπαθούν να σας πουν κάτι για την υγεία σας - Εικόνα 5

© depositphotos

Ένα μικρό εξάνθημα στο πρόσωπο μπορεί να προκληθεί από ακατάλληλα καλλυντικά, αλλεργίες, κλιματικές αλλαγές ή υπερβολική κατανάλωση γλυκών. Μόλις εξαλείψετε τον παράγοντα που το προκάλεσε, το εξάνθημα θα εξαφανιστεί. Αλλά αν το εξάνθημα καταλαμβάνει και τα δύο μάγουλα και μοιάζει με πεταλούδα, μπορεί να σηματοδοτήσει τον λύκο. Άλλα συμπτώματα του λύκου είναι ο πυρετός, ο πόνος στις αρθρώσεις και τα δάχτυλα γίνονται μπλε στο κρύο. Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2 3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ