Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης μοιάζει σαν ένας βράχος από έξω, αλλά μόνο μέχρι να μπείτε μέσα

Η Ευρώπη φιλοξενεί τον ελληνικό Παρθενώνα στην Αθήνα, το Ρωμαϊκό Κολοσσαίο στη Ρώμη, τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι και πολλά άλλα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα. Ξέρετε τι λείπει, όμως; Ένα υποβρύχιο εστιατόριο. Αλλά μια εταιρεία που ονομάζεται Snøhetta κάνει μια προσπάθεια να το αλλάξει αυτό.

Έχουν σχεδιάσει μια δομή τριών επιπέδων με πανοραμικό παράθυρο πλάτους 36 ποδιών που επιτρέπει στους επισκέπτες να «ταξιδέψουν» στη θάλασσα της νότιας Νορβηγίας.

Με την πρώτη ματιά, το «Κάτω» μοιάζει με ένα κοντέινερ από σκυρόδεμα, χτισμένο στα ρηχά κοντά στο χωριό Båly, αλλά το εσωτερικό του ακτινοβολεί ζωή. Το εστιατόριο θα έχει χώρο για να φιλοξενήσει έως και 100 επισκέπτες, ενώ το κτίριο θα εξυπηρετεί ακόμη και ως θαλάσσιο ερευνητικό κέντρο όταν κανείς δεν τρώει φαγητό. «Περισσότερο από ένα ενυδρείο, η δομή θα γίνει μέρος του θαλάσσιου περιβάλλοντος, και θα τοποθετηθεί απευθείας στο θαλάσσιο κρεβάτι πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού», γράφει η Snøhetta. «Όπως ένα βυθισμένο περισκόπιο, τα τεράστια ακρυλικά παράθυρα του εστιατορίου προσφέρουν θέα στον βυθό καθώς αλλάζει καθ’ όλη τη διάρκεια των εποχών και των καιρικών συνθηκών». Η Snøhetta ελπίζει να ξεκινήσει την κατασκευή της το επόμενο έτος, με στόχο το άνοιγμα το 2019.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ