10 Φρικαλέα Τέρατα που είναι πέρα για πέρα αληθινά!

10 Φρικαλέα Τέρατα που είναι πέρα για πέρα αληθινά!

Έχουν προκαλέσει σημαντικές ψυχολογικές φοβίες. Έχουν χτίσει φρικιαστικούς μύθους γύρω από το όνομά τους. Έχουν πρωταγωνιστήσει σε θρίλερ, αποδεικνύοντας πως μία από τις μεγαλύτερες πηγές τρόμου είναι η… ποικιλία της φύσης.

10 Φρικαλέα Τέρατα που είναι πέρα για πέρα αληθινά!

Τα δέκα πλάσματα που ακολουθούν, προκαλούν το λιγότερο ανατριχίλες ή εφιάλτες, μόνο και μόνο με την ύπαρξή τους. Διαβάστε αν τολμάτε.

Ο φονικός κροκόδειλος

10 Φρικαλέα Τέρατα που είναι πέρα για πέρα αληθινά! - Εικόνα 2Ζυγίζει παραπάνω από έναν τόνο, έχει μήκος 6,5 μέτρα και τριγυρνά στα νερά των Φιλιππίνων, περιμένοντας την λεία που θα θρέψει το πελώριο σώμα του. Διόρθωση: Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε παρελθοντικό χρόνο για τον κροκόδειλο της συγκεκριμένης φωτογραφίας, καθώς αιχμαλωτίστηκε από ντόπιους με ειδικές παγίδες και αποτελεί τον μεγαλύτερο κροκόδειλο που έχει πιαστεί ζωντανός. Τα τελευταία χρόνια, ένα νεκρό παιδί, ένας αγνοούμενος ψαράς, ακόμη και νεροβούβαλοι συγκαταλέγονται στα πιθανά θύματά του, γι’ αυτό και οι εκατό άνδρες που χρειάστηκαν για να μεταφέρουν το κουφάρι του δεν στεναχωρήθηκαν καθόλου για τον θάνατό του. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτός ο κροκόδειλος δεν ήταν ο μόνος του είδους του.

Το γιγαντιαίο καλαμάρι

10 Φρικαλέα Τέρατα που είναι πέρα για πέρα αληθινά! - Εικόνα 3Σε αντίθεση με τον πιο πάνω κροκόδειλο, το τεράστιο καλαμάρι δεν έχει ποτέ αιχμαλωτιστεί ζωντανό. Αυτό το είδος καλαμαριού μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 14 μέτρα σε μήκος και τον ένα τόνο σε βάρος, ενώ διαθέτει οκτώ χοντρά «άκρα», άλλα δύο πιο μακριά πλοκάμια και μάτια διαμέτρου 10 εκατοστών. Ο τρόμος και η παραφιλολογία γύρω από αυτά τα πλάσματα δεν ξεκινά από τις «20.000 λεύγες υπό την θάλασσα», αλλά «τρομαγμένες» μαρτυρίες συναντώνται και αιώνες πριν. Ευτυχώς για τους κοινούς κολυμβητές, το γιγαντιαίο καλαμάρι δεν βγαίνει πολύ συχνά στην επιφάνεια.

Η αράχνη που τρώει πουλιά

10 Φρικαλέα Τέρατα που είναι πέρα για πέρα αληθινά! - Εικόνα 4Το όνομά της τα λέει όλα: Ταραντούλα Γολιάθ. Αποτελεί σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της αραχνοφοβίας και μπορεί να καταβροχθίσει ένα ολόκληρο κολιμπρί για κολατσιό. Φτάνει μέχρι και τα 30 εκατοστά σε μήκος, πιάνει τα θύματά της σε μεταξένιο ιστό και στην συνέχεια χύνει το δηλητήριό της. Μπορεί μέχρι σήμερα να μην έχουν σημειωθεί ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας της και το τσίμπημά της για τα ανθρώπινα δεδομένα να μην θεωρείται φονικό, αλλά αυτό δεν μας κάνει να θέλουμε να την επιλέξουμε για κατοικίδιο.

Το πορτογαλέζικο «man-of-war»

10 Φρικαλέα Τέρατα που είναι πέρα για πέρα αληθινά! - Εικόνα 5Η εμφάνισή του ξεγελά, καθώς μοιάζει με μια υδάτινη φούσκα. 10.000 Αυστραλοί που έρχονται αντιμέτωποι μαζί του κάθε χρόνο ωστόσο έμαθαν πολύ καλά τι είναι το συγκεκριμένο πλάσμα: Πρόκειται για «αποικιακό» οργανισμό με πολλά «στρώματα», εκ των οποίων το μεγαλύτερο περιέχει αέρια και δηλητήριο, που καλό είναι να μην έρθει σε επαφή με το δέρμα μας. Η αντιμετώπιση του τσιμπήματος περιλαμβάνει αλατόνερο και διαφέρει από αυτή του τσιμπήματος κοινής μέδουσας. Το πλάσμα αυτό πήρε το όνομά του από τα παλαιού τύπου πολεμικά πλοία «Man-of-War», με τα οποία μοιάζει η μεγάλη τους κύστη.

Ο Αυτοκρατορικός σκορπιός

10 Φρικαλέα Τέρατα που είναι πέρα για πέρα αληθινά! - Εικόνα 6Συναντάται κυρίως στην Δυτική Αφρική και αποτελεί απτό παράδειγμα της ρήσης «τα φαινόμενα απατούν». Μπορεί το μέγεθός του (φτάνει τα 20 εκατοστά), το μαύρο χρώμα του και οι δαγκάνες του να μοιάζουν απειλητικές, αλλά στην πραγματικότητα, το είδος αυτό που σπέρνει τόσο πανικό με την όψη του είναι άκακο. Μάλιστα, πολλοί υιοθετούν αυτοκρατορικούς σκορπιούς ως κατοικίδια και τα τρέφουν με τριζόνια, σκουλήκια και… ποντικάκια.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ