10 σημάδια ότι ο θυροειδής σας δεν λειτουργεί σωστά

Ο θυρεοειδής, ένας αδένας σε σχήμα πεταλούδας που βρίσκεται μπροστά από το λαιμό μας κάτω από το μήλο του Αδάμ, είναι ένας μικρός αλλά πολύ σημαντικός αδένας που απελευθερώνει ορμόνες, οι οποίες έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο μεταβολισμό, μεταξύ άλλων διεργασιών.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για τον θυρεοειδή, περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από κάποια μορφή δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς, αλλά το 60% δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν κάποιο πρόβλημα. Εμείς σας γνωστοποιούμε 10 συμπτώματα που υποδεικνύουν ότι ο θυρεοειδής σας μπορεί να δυσλειτουργεί και είναι καιρός να επισκεφθείτε ειδικό γιατρό.

Ξηρό και χοντρό δέρμα με φολίδες 10 σημάδια ότι ο Θυροειδής σας δεν λειτουργεί σωστά+++Π - Εικόνα 3

Ο υποθυρεοειδισμός οδηγεί στην ασβεστοποίηση του δέρματος, κάνοντας την εμφάνιση του πολύ ξηρή και με φολίδες.

Τριχόπτωση / αραίωση μαλλιών 10 σημάδια ότι ο Θυροειδής σας δεν λειτουργεί σωστά+++Π - Εικόνα 4

Η ανάπτυξη των τριχών εξαρτάται από την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Οι αλλαγές στο επίπεδο της ορμόνης που παράγεται από τον θυρεοειδή αδένα μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγές στην ανάπτυξη των τριχών. Η υπερβολική παραγωγή της ορμόνης μπορεί να προκαλέσει την τριχόπτωση σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, ενώ η υποπαραγωγή της ορμόνης μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.

Ασυνήθιστη δραστηριότητα του εντέρου 10 σημάδια ότι ο Θυροειδής σας δεν λειτουργεί σωστά+++Π - Εικόνα 5

Οι θυρεοειδικές ορμόνες παίζουν ρόλο στη ρύθμιση της κίνησης του εντέρου. Ένας υπολειτουργικός θυρεοειδής μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, ενώ ένας υπερενεργός θυρεοειδής μπορεί να οδηγήσει σε συχνές κινήσεις του εντέρου.

Κατάθλιψη / ξαφνική ανησυχία 10 σημάδια ότι ο Θυροειδής σας δεν λειτουργεί σωστά+++Π - Εικόνα 6

Εάν αισθάνεστε ανήσυχοι, υπάρχει πιθανότητα ο θυρεοειδής σας αδένας να είναι υπερενεργός. Η υπερπαραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη διέγερση του εγκεφάλου, που αναγκάζει τους ασθενείς να αισθάνονται αγχωμένοι ή ανήσυχοι. Η υπό-παραγωγή της ορμόνης έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, κάνει τον ασθενή να αισθάνεται καταθλιπτικός και κουρασμένος.

Ασυνήθιστη εφίδρωση ή αίσθημα κρύου 10 σημάδια ότι ο Θυροειδής σας δεν λειτουργεί σωστά+++Π - Εικόνα 7

Ο θυρεοειδής αδένας είναι σαν ένας θερμοστάτης για το σώμα μας με την έννοια ότι ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος. Εάν η ορμονική παραγωγή είναι ενισχυμένη, αυξάνει ασυνήθιστα το μεταβολισμό του σώματος, προκαλώντας στους ανθρώπους υπερβολική εφίδρωση. Εάν υπάρχει έλλειψη της θυρεοειδούς ορμόνης στο σώμα, ο ασθενής μπορεί να είναι επιρρεπής σε χαμηλές θερμοκρασίες του σώματος και ψυχρή δυσανεξία. Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2 3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ