10 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με μια μέρα διαφορά

Πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν μέσα σε 24 ώρες ακόμα και η καταστροφή μιας ολόκληρης πόλης. Βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι τόσο ανθεκτικοί τσιμεντένιοι δρόμοι και κτίρια καταστράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Δείτε παρακάτω 10 φωτογραφίες που δείχνουν συνταρακτικές αλλαγές που έγιναν σε πόλεις μέσα σε μια μέρα.

10. Έκρηξη του όρους της Αγίας Ελένης, 1980

10 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με μια μέρα διαφορά - Εικόνα 1 © vulkania   © offthegridnews

Το ηφαίστειο του βουνού Έλεν στην Ουάσινγκτον εξερράγη την άνοιξη του 1980. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που η τέφρα έφτασε αρκετά χιλιόμετρα ψηλά στον ουρανό. Μια τεράστια κατολίσθηση από λάβα, πέτρες και αέρια αύξησε την κορυφή του ηφαιστείου και άλλαξε για πάντα την περιοχή.

9. Τσερνομπίλ, ΕΣΣΔ

10 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με μια μέρα διαφορά - Εικόνα 2 © chernobylguide   © back-in-ussr

Οι μικρές βιομηχανικές πόλεις Τσερνομπίλ και Πρίπιατ έγιναν διάσημες μετά την πυρηνική έκρηξη του 1986. Μέσα σε 2 μέρες οι δυο μικρές πόλεις έγιναν ζώνες αποκλεισμού. Οι πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, καθώς η ραδιενεργή ακτινοβολία κάλυψε όλη την περιοχή.

8. Διαφορά θερμοκρασίας

10 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με μια μέρα διαφορά - Εικόνα 3 © animalreader   © telesurtv

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι μπορεί να υπάρξει χιόνι ακόμα και στην έρημο της Αφρικής. Έναν Ιανουαρίου ένα παχύ στρώμα χιονιού κάλυψε την έρημο Σαχάρα.

7. Τσουνάμι στην Ιαπωνία

10 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με μια μέρα διαφορά - Εικόνα 4 © daypic

Ένας σεισμός στον Ειρηνικό ωκεανό προκάλεσε ένα από τα μεγαλύτερα τσουνάμι της περιοχής. Το μέγιστο ύψος έφτανε τα 40 μέτρα και η ροή του νερού ήταν τόσο γρήγορη που κατέστρεφε τα πάντα στο διάβα της.

6. Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου

10 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με μια μέρα διαφορά - Εικόνα 5 © ingpeaceproject

Το μήκους 155 μέτρων Τείχος του Βερολίνου έπεσε το 1989, αλλάζοντας για πάντα την εμφάνιση της πόλης. Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ