Παιδιά από κάθε βιοτικό επίπεδο κλήθηκαν να δείξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια και το αποτέλεσμα θα σας βάλει σε σκέψεις

Η Anna Rosling Rönnlund έχει περάσει τα τελευταία 15 χρόνια καθιστώντας ευκολότερα κατανοητά και χρήσιμα τα παγκόσμια δημόσια δεδομένα. Προσπαθώντας να βρει μια ιδέα που θα συνδεόταν με τους ανθρώπους καλύτερα από τα πολύχρωμα διαγράμματα, ξεκίνησε το Dollar Street.

Την πρωτοβουλία είχε μια ομάδα φωτογράφων, που επισκέφθηκε και κατέγραψε τις συνθήκες διαβίωσης σε πάνω από 264 σπίτια σε 50 χώρες.

Σε κάθε σπίτι, ο φωτογράφος πέρασε μια μέρα φωτογραφίζοντας μέχρι 135 αντικείμενα, όπως τα παπούτσια της οικογένειας, οδοντόβουρτσες ή … παιδικά παιχνίδια. Αποδεικνύεται ότι μπορείτε να έχετε μια αρκετά λεπτομερή εικόνα για το πώς ζουν οι άνθρωποι από κάθε εισόδημα και κοινωνική τάξη αν προσέξετε τα πράγματα με τα ποία παίζουν τα παιδιά τους.

Σε ένα σπίτι στην Μπουρκίνα Φάσο (χώρα της Δυτικής Αφρικής) που ζει με $ 29 / μήνα ανά ενήλικο, το αγαπημένο παιχνίδι είναι ένα παλιό λάστιχο.

Σε ένα σπίτι του Μπουρούντι που ζει με $ 29 / μήνα ανά ενήλικο, το αγαπημένο παιχνίδι είναι το αποξηραμένο καλαμπόκι.

Σε ένα ινδικό σπίτι που ζει με $ 31 / μήνα ανά ενήλικο, αυτό είναι το αγαπημένο παιχνίδι.

Σε ένα σπίτι της Ζιμπάμπουε που ζει με $ 34 / μήνα ανά ενήλικα, το αγαπημένο παιχνίδι είναι μια χειροποίητη μπάλα.

Σε ένα σπίτι της Αϊτής που ζει με $ 39 / μήνα ανά ενήλικα, το αγαπημένο παιχνίδι είναι ένα αυτοκίνητο που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα πλαστικά αντικείμενα.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2 3 4 5 6 7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ