Η ιδιαίτερη φυλή που κάνει ντους με ούpα αγελάδας και αλείφεται με τέφρα.

Ένας ιθαγενής ξεκινάει την καθημερινή του ρουτίνα καθαρίζοντας τα δόντια του με ένα ραβδί και πλένοντας το κεφάλι του με τα ούpα μιας αγελάδας. Αυτές οι πράξεις, σύμφωνα με τον ίδιο και τα άλλα μέλη της φυλής στο Νείλο, όχι μόνο θα βοηθήσουν στην πρόληψη των λοιμώξεων, αλλά θα φωτίσουν και το χρώμα των μαλλιών του.

Η ζωή στη φυλή Mundari στο Νότιο Σουδάν κινείται γύρω από τους ταύρους που αντιπροσωπεύουν τον πλούτο και την προίκα των ανθρώπων. Ο φωτογράφος Tariq Zaidi είναι από τους λίγους που έχει καταγράψει το συναρπαστικό τρόπο ζωής τους.

Τα μέλη της φυλής συνεχίζουν την καθημερινότητά τους πίνοντας απευθείας φρέσκο γάλα από τους μαστούς των αγελάδων και τότε κάποιος χτυπά ένα τύμπανο για να προειδοποιήσει τα υπόλοιπα μέλη της φυλής ότι ήρθε η ώρα να βοσκήσουν τα ζώα. Η ιδιαίτερη φυλή που κάνει ντους με ούρα αγελάδας και αλείφεται με τέφρα - Εικόνα 1 Η ιδιαίτερη φυλή που κάνει ντους με ούρα αγελάδας και αλείφεται με τέφρα - Εικόνα 2 Δεν είναι μόνο τα ούpα της αγελάδας που προσφέρουν προστασία στους ανθρώπους της φυλής Mundari, αλλά και οι ίδιοι βάζουν τέφρα στο δέρμα τους, αλλά και στων αγελάδων, από τις φωτιές της κοπριάς. Λειτουργεί σαν φυσικό εντομοαπωθητικό και αντισηπτικό προσφέροντας προστασία τόσο στα μέλη της φυλής, όσο και στα βοοειδή από τον καύσωνα στο Σουδάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail. Η ιδιαίτερη φυλή που κάνει ντους με ούρα αγελάδας και αλείφεται με τέφρα - Εικόνα 3 Η ιδιαίτερη φυλή που κάνει ντους με ούρα αγελάδας και αλείφεται με τέφρα - Εικόνα 4 Περιγράφοντας τη σχέση της φυλής με τα ζώα τους, ο Zaidi δήλωσε: «Οι αγελάδες είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή τους. Και θα τις προστάτευαν με κάθε κόστος». Γι’ αυτό το λόγο τις προστατεύουν συνεχώς. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε χρόνο στο Νότιο Σουδάν περίπου 350.000 αγελάδες και ταύροι γίνονται αντικείμενα κλοπής και πάνω από 2.500 άνθρωποι σκοτώνονται από ταύρους. Η ιδιαίτερη φυλή που κάνει ντους με ούρα αγελάδας και αλείφεται με τέφρα - Εικόνα 5 Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2 3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ