20 επαγγέλματα που κάποτε υπήρχαν στην Ελλάδα όπως φανοκόρος και κορινοθέτης

Όλη αυτή η ποικιλία των διαφορετικών επαγγελμάτων που υπάρχει σήμερα, κάποτε δεν υπήρχε. Πριν κάποια χρόνια δεν υπήρχαν ούτε αναλυτές social media, ούτε προγραμματιστές αλλά ούτε και τεχνικοί δικτύων.

Υπήρχαν όμως κάποια άλλα επαγγέλματα που χάθηκαν με το πέρασμα των χρόνων. Υπήρχε ο γαλατάς, ο τελάλης, ο φανοκόρος και ο κορινοθέτης. Επαγγέλματα που πλέον δεν τα ασκεί κανείς εξαιτίας της εξέλιξης της τεχνολογίας.

Κορινοθέτης

20 επαγγέλματα που κάποτε υπήρχαν στην Ελλάδα - Εικόνα0 20 επαγγέλματα που κάποτε υπήρχαν στην Ελλάδα - Εικόνα1 Οι κορινοθέτες ήταν νεαρά αγόpια που έστηναν τις κορίνες για την έναρξη καινούργιου παιχνιδιού στο Μπόουλινγκ.

Ανθρώπινο Ξυπνητήρι

20 επαγγέλματα που κάποτε υπήρχαν στην Ελλάδα - Εικόνα2 Πριν τα ξυπνητήρια και τα κινητά υπήρχαν άνθρωποι που έκαναν αυτή ακριβώς τη δουλειά.. διασφάλιζαν ότι οι άνθρωποι θα ξυπνούσαν στην ώρα τους για να πάνε στη δουλειά τους . Χρησιμοποιώντας ξύλα, ρόπαλα ή και βότσαλα χτυπούσαν τα παράθυρα και τις πόρτες των πελατών τους .

Κόφτης Πάγου

20 επαγγέλματα που κάποτε υπήρχαν στην Ελλάδα - Εικόνα3 20 επαγγέλματα που κάποτε υπήρχαν στην Ελλάδα - Εικόνα4

Πριν από τις σύγχρονες τεχνικές ψύξης υπήρχαν οι κόπτες πάγου που προμήθευαν τους ανθρώπους με πάγο.  Ήταν μια επικίνδυνη δουλειά που γίνονταν συχνά σε ακραίες συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2 3 4 5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ