9 φυσικές θεραπείες για να ξεφορτωθείτε τα μαύρα στίγματα

 

Η καθαρή και όμορφη επιδερμίδα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ομορφιάς. Ένας σίγουρος τρόπος για να έχουμε μια υγιή και τέλεια επιδερμίδα, είναι να την φροντίζουμε καθημερινά.

Δείτε παρακάτω 9 σπιτικές συνταγές, που θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπο και την μύτη σας.

Λεμόνι μέλι ζάχαρη

9 φυσικές θεραπείες για να ξεφορτωθείτε τα μαύρα στίγματα - Εικόνα0 Κόψτε ένα λεμόνι στην μέση και ρίξτε αρκετό μέλι μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του λεμονιού. Στην συνέχεια, ρίξτε λίγη ζάχαρη από πάνω και κάντε μασάζ στις προβληματικές περιοχές με κυκλικές κινήσεις. Επαναλάβετε την διαδικασία, αλλά όχι πάνω από μια φορά την εβδομάδα.

Βαζελίνη πλαστικό περιτύλιγμα

9 φυσικές θεραπείες για να ξεφορτωθείτε τα μαύρα στίγματα - Εικόνα1 Η καλύτερη στιγμή για να το κάνετε είναι ακριβώς μετά το μπάνιο, γιατί η ζέστη από το νερό θα ανοίξει τους πόρους. Ξεκινήστε, απλώνοντας βαζελίνη στις προβληματικές περιοχές και στη συνέχεια βάλτε από πάνω το πλαστικό περιτύλιγμα. Πάνω από το πλαστικό περιτύλιγμα, βάλτε μια ζεστή πετσέτα και αφήστε την μέχρι να πάει σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια, αφαιρέστε την βαζελίνη με ένα χαρτομάντιλο και πιέστε απαλά το δέρμα για να βγάλετε τα μαύρα στίγματα. Τέλος, βάλτε την ενυδατική σας κρέμα. Επαναλάβετε την διαδικασία 1 με 2 φορές τον μήνα.

Λάδι καρύδας αιθέρια έλαια

9 φυσικές θεραπείες για να ξεφορτωθείτε τα μαύρα στίγματα - Εικόνα2 Σε ένα βάζο βάλτε 1/4 της κούπας λάδι καρύδας (λιώστε το στον φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα). Συνδυάστε το λάδι καρύδας με 10 σταγόνες λεμονιού, λεβάντας και έλαιο δέντρου τσαγιού. Με ένα βαμβάκι εφαρμόστε το μείγμα στο δέρμα σας πρωί και βράδυ, αφού έχετε πλύνει το πρόσωπό σας. Το μείγμα μπορεί να αποθηκευτεί σε σφραγισμένο δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.

Κανέλα αλεύρι βρώμης

9 φυσικές θεραπείες για να ξεφορτωθείτε τα μαύρα στίγματα - Εικόνα3 Αναμίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι βρώμης με την ίδια ποσότητα σκόνη κανέλας. Προσθέστε λίγο ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα.Τρίψτε το στο πρόσωπό σας για ένα λεπτό και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Επαναλάβετε την διαδικασία 2 φορές τον μήνα.

Ενεργός άνθρακας πράσινος άργιλος

9 φυσικές θεραπείες για να ξεφορτωθείτε τα μαύρα στίγματα - Εικόνα4Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη ενεργού άνθρακα, 1 κουταλάκι του γλυκού πράσινο άργιλο και μισό κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας με ένα σφουγγαράκι. Αφήστε την μάσκα να στεγνώσει και ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό. Επαναλάβετε την διαδικασία 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ