16 Αποδείξεις ότι η Ιαπωνία είναι γεμάτη εκπλήξεις

Το Τόκιο είναι η ασφαλέστερη μητρόπολη στον κόσμο

16 Proofs That Japan Is Full of Surprises - Εικόνα 2

Το ερευνητικό κέντρο της Economist Intelligence Unit δημοσίευσε μια αξιολόγηση των ασφαλέστερων πόλεων στον κόσμο που περιελάμβανε κατηγορίες όπως η πληροφόρηση και η προσωπική ασφάλεια, η υγειονομική περίθαλψη και η υποδομή. Το Τόκιο κέρδισε την πρώτη θέση.

Λεπτομερείς οδηγίες

16 Proofs That Japan Is Full of Surprises - Εικόνα 3

Η Ιαπωνία είναι γεμάτη με οδηγούς και εγχειρίδια που ακόμη και οι αλλοδαποί μπορούν εύκολα να κατανοήσουν, επειδή τα κείμενα συχνά μεταφράζονται στα αγγλικά και εικονογραφούνται.

Τα παιδιά έχουν την ίδια μέρα γενέθλια

16 Proofs That Japan Is Full of Surprises - Εικόνα 4

Η 15η Νοεμβρίου είναι μια μεγάλη γιορτή για όλα τα παιδιά ηλικίας 3, 5 ή 7 ετών και ονομάζεται Shiti-Go-San, το οποίο μεταφράζεται ως «Επτά-Πέντε-Τρία». Οι περίεργοι αριθμοί θεωρούνται μαγικοί στην Ιαπωνία, και αυτές οι ηλικίες συμβολίζουν κρίσιμα στάδια ανάπτυξης.

Γενική πρωινή άσκηση

16 Proofs That Japan Is Full of Surprises - Εικόνα 5

Οι μαθητές και οι εργαζόμενοι των περισσότερων εταιρειών ξεκινούν τη μέρα τους με μια κοινή άσκηση το πρωί. Αυτή η παράδοση υπήρξε από το 1928 και είναι ευρέως αποδεχτή.

Premium Fridays

16 Proofs That Japan Is Full of Surprises - Εικόνα 6

Δεν είναι μυστικό ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην Ιαπωνία υποφέρουν από κόπωση λόγω της υπερβολικής εργασίας τους σε καθημερινή βάση. Για να πολεμήσει αυτό το πρόβλημα, η κυβέρνηση ενέκρινε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Premium Friday. Τώρα, οι εργαζόμενοι μπορούν να εγκαταλείψουν την εργασία αρκετές ώρες νωρίτερα κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2 3 4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ