10 απλά και σωτήρια tips για γυναίκες με σγουρά μαλλιά

Τα σγουρά μαλλιά θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση για να αναδειχθεί η ομορφιά τους. Το φριζάρισμα, ο όγκος και το μπλέξιμο της μπούκλας είναι μερικές από τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν όλες οι σγουρομάλλες γυναίκες. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια απλά tips που μπορείτε να εφαρμόζετε καθημερινά για να κάνετε την κόμμωσή σας να ξεχωρίζει.

1. Χτενίστε τα στο ντους

10 απλά και σωτήρια tips για γυναίκες με σγουρά μαλλιά - Εικόνα1

Μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, αφού τα στεγνώσετε, έστω και με μία πετσέτα. Το κόλπο για να μην καταστρέψετε τις μπούκλες σας, είναι να τα χτενίσετε αμέσως μόλις λουστείτε, μέσα στο μπάνιο. Έτσι, θα ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας, αλλά χωρίς να «διαχωρίσετε» και να χαλάσετε τις μπούκλες σας.

2. Στεγνώστε τα με ένα βαμβακερό μπλουζάκι

10 απλά και σωτήρια tips για γυναίκες με σγουρά μαλλιά - Εικόνα2

Μπορείτε να ξεχάσετε το πιστολάκι και την πετσέτα. Η θερμότητα χαλάει την μπούκλα και η πετσέτα μπορεί να ευθύνεται για το έντονο φριζάρισμα. Αντίθετα, μπορείτε να τα τυλίξετε σε ένα λεπτό βαμβακερό μπλουζάκι που θ’ αποτρέψει το φριζάρισμα και το σπάσιμο της τρίχας.

3. Ξεπλύνετε με κρύο νερό

10 απλά και σωτήρια tips για γυναίκες με σγουρά μαλλιά - Εικόνα3

Το ζεστό νερό καταστρέφει τους πόρους της τρίχας, με αποτέλεσμα οι μπούκλες να χάνουν το φυσικό τους σχήμα. Γι’ αυτό, προτιμήστε να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό για λίγα δευτερόλεπτα.

4. Μην τα πειράζετε με τα χέρια σας

10 απλά και σωτήρια tips για γυναίκες με σγουρά μαλλιά - Εικόνα4

Αφού φορμάρετε το μαλλί με οποιοδήποτε προϊόν, αφήστε το ήσυχο! Αν αρχίσετε να το πειράζετε με τα χέρια σας, θα φριζάρει πολύ εύκολα.

5. Κουρευτείτε με στεγνά μαλλιά

10 απλά και σωτήρια tips για γυναίκες με σγουρά μαλλιά - Εικόνα5

Αν κόψετε τα μαλλιά σας ενώ είναι υγρά, η καταστροφή είναι σχεδόν βέβαιη. Οι μπούκλες συρρικνώνονται όταν είναι υγρές, με αποτέλεσμα να σας «ξεγελάσουν» και να κόψετε παραπάνω από όσο θέλετε. Φροντίστε να κουρεύεστε όταν τα μαλλιά σας είναι στεγνά για να υπολογίσετε το ιδανικό μήκος.Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ