Αυτές είναι οι 10 ομορφότερες ελληνικές πόλεις

«Μια χώρα απίστευτης φυσικής ομορφιάς, συναρπαστικής ιστορίας και πολύχρωμου φολκλόρ, η Ελλάδα έχει αναμφισβήτητα κάτι για τον καθένα» σχολιάζει το πολυβραβευμένο σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο ταξιδιωτικό site theculturetrip.com.

  Ο ιστότοπος με τους 2 εκατ. αναγνώστες τονίζει για την Ελλάδα ότι διαθέτει «από γραφικές παραθαλάσσιες πόλεις μέχρι ορεινά χωριουδάκια και πολυπολιτισμικές μακεδονικές πόλεις». Ετσι, κατά τη δημοσιογράφο του συνεργαζόμενου με τους New York Times και βραβευμένου ιστότοπου από τον Guardian και τους Times του Λονδίνου, οι 10 ομορφότερες ελληνικές πόλεις είναι οι εξής:

1. Ναύπλιο Αυτές είναι οι 10 ομορφότερες ελληνικές πόλεις - Εικόνα3 «Λίγες πόλεις αντανακλούν την πλούσια και διαφορετική ιστορία της Ελλάδας όπως το Ναύπλιο, ένας από τους πιο κομψούς και ρομαντικούς προορισμούς. Βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής Αργολίδος, περιοχής στην Πελοπόννησο. Το Ναύπλιο έχει βαθιές πολιτιστικές ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα και στη Ενετοκρατία του 15ου και του 17ου αιώνα. Ακμασε στις αρχές του 1800 ως πρώτη πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους. Η πόλη μπορεί να υπερηφανεύεται για υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά, όμορφη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και γραφικά σοκάκια. Το τοπίο της το συνθέτουν δύο Βενετσιάνικα κάστρα, το Παλαμίδη και η Ακροναυπλία, χτισμένα σε δύο διαδοχικούς λόφους. Κάτι που δεν πρέπει να χάσετε είναι το φρούριο Μπούρτζι στον Αργολικό κόλπο. Για να φτάσετε εκεί αρκεί μια σύντομη βόλτα με το φέρι. Προσφέρει μοναδική θέα στο Ναύρπλιο και ένα ιδανικό σκηνικό για ρομαντικές αποδράσεις».

2. Πάργα Αυτές είναι οι 10 ομορφότερες ελληνικές πόλεις - Εικόνα4 «Η γραφική πόλη της Πάργας είναι ο πιο δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός στην Ήπειρο, στη Δυτική Ελλάδα. Χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του λόφου του Πεζόβολου και περιτριγυρισμένη από πλούσια βλάστηση και πανέμορφα γαλανά νερά, η πόλη προσδίδει στον επισκέπτη μια χαλαρή νησιώτικη διάθεση κι ας μην βρίσκεται σε νησί. Στα highlights της Πάργας, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα γοητευτικά και πολύχρωμα παραθαλάσσια σπίτια και τις πλακόστρωτες πλατείες και να επισκεφθεί τα ερείπια ενός παλιού ενετικού κάστρου στην κορυφή του λόφου. Πολύ κοντά βρίσκονται οι παραλίες Βάλτος και Λύχνος, οι οποίες συνδέονται με το λιμάνι της Πάργας με μικρά καραβάκια».

3. Καλαμπάκα Αυτές είναι οι 10 ομορφότερες ελληνικές πόλεις - Εικόνα5 «Με έναν πληθυσμό περίπου 12.000 ανθρώπων, η μικρή πόλη της Καλαμπάκας βρίσκεται στην κεντρική Ελλάδα. Είναι χτισμένη “στα πόδια” των πιο εντυπωσιακών “πυραμίδων”, των Μετεώρων, ένα συγκρότημα απότομων βράχων που φιλοξενούν ένα από τα πιο μεγάλα και πιο σημαντικά συγκροτήματα μοναστηριών. Είναι χαρακτηρισμένα ως Μνημίο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η Καλαμπάκα έχει μια πλούσια ιστορία, που χρονολογείται πίσω στην Αρχαία Ελλάδα και ειδικά στη Βυζαντινή Εποχή, με πολλές όμορφες ορθόδοξες εκκλησία και ξωκλήσια. Μπορείτε να κάνετε βόλτα στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της γραφικής παλιάς πόλης συνοικίας του Σοποτού, μεγάλο μέρος του οποίου είναι χτισμένο κάτω ακριβώς από τη σκιά των βράχων και να απολαύσετε την υπέροχη παραδοσιακή αρχιτεκτονική».Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2 3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ