20 πράγματα που θα μας θυμίζουν πάντα εποχές Δημοτικού!

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που βρισκόμασταν πίσω από τα θρανία του Δημοτικού, όμως πάντα θα μείνουν χαραγμένα στις μνήμες μας εικόνες, παιχνίδια, πράγματα, καταστάσεις, πλάκες.

Τόσο μακρινές και τόσο κοντινές ταυτόχρονα οι αναμνήσεις αυτές. Σαν να ήταν χθες που τσακωνόμασταν με τον διπλανό μας, επειδή πέρασε τη διαχωριστική γραμμή στο θρανίο. Σαν να ήταν χθες που κάναμε συλλογές από αυτοκόλλητα και πιστεύαμε ότι Όποιος Διαβάζει Είναι Βλάκας. Είστε έτοιμοι για μία επιστροφή στις σχολικές αίθουσες του Δημοτικού; Η γόμα που ποτέ δεν έσβηνε το στυλό Παραμένει ένα αιώνιο ερώτημα: Γιατί έλεγαν ότι το μπλε μέρος το στυλό; Όσοι από εμάς το επιχειρούσαν, το μόνο που κατάφερναν είναι είτε να κάνουν μπλε μουτζούρες στο τετράδιο τους είτε να σκίζουν το χαρτί. Είναι η μεγαλύτερη κοροϊδία των παιδικών χρόνων κι η πιο εκνευριστική. 20 πράγματα που θα μας θυμίζουν πάντα εποχές Δημοτικού! - Εικόνα1

Το «Σχοινάκι» ή «Λάστιχο» «Ντριιιννν». Μόλις ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος του κουδουνιού για διάλειμμα, τα κορίτσια κυρίως (αλλά και τα αγόρια) έτρεχαν με το λάστιχο κι άρχιζαν το γνωστό στιχάκι που αντηχούσε σε κάθε γωνιά του προαυλίου: «Τσαφ, τσουφ, το τρένο περνά, μέσα, έξω, πατά!»

20 πράγματα που θα μας θυμίζουν πάντα εποχές Δημοτικού! - Εικόνα2 Η ζωγραφιά …κατατεθέν, το «SMILE» Μπορούσες να το βρεις ζωγραφισμένο στα θρανία, στους τοίχους της τάξης και φυσικά στα τετράδια μας! 20 πράγματα που θα μας θυμίζουν πάντα εποχές Δημοτικού! - Εικόνα3 Ο πράσινος πίνακας κι η κιμωλία Ο ήχος της κιμωλίας στον πίνακα ήταν πραγματικά χαρακτηριστικός και πολλές φορές …ανατριχιαστικός. 20 πράγματα που θα μας θυμίζουν πάντα εποχές Δημοτικού! - Εικόνα4 Οι Ευχούληδες Τους έβλεπες παντού. Σε μολύβια, πάνω σε θρανία, να κρέμονται από τσάντες, παντού. Και πραγματικά ποτέ δεν ήταν ένας αρκετός. Θέλαμε να έχουμε στη διάθεση μας όλους τους Ευχούληδες με όλα τα πιθανά χρώματα που υπήρχαν. Να τους χαϊδεύουμε τα μαλλιά και να κάνουμε ευχές!

20 πράγματα που θα μας θυμίζουν πάντα εποχές Δημοτικού! - Εικόνα5Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2 3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ