Τα 10 πιο διάσημα μέρη που προκαλούν ίλιγγο

Έχετε ακούσει ποτέ την έκφραση “Μην κοιτάς κάτω”; Όσοι από εσάς είχατε κάποια στιγμή στη ζωή σας τη δυνατότητα να βρεθείτε σε κάποια από τις δέκα πιο κάτω τοποθεσίες στον κόσμο, που προκαλούν ίλιγγο, καταλαβαίνετε ότι για να πάει κάποιος εκεί πρέπει να έχει πολλά κότσια.

Ο φόβος του ανθρώπου για το ύψος είναι τόσο παλιός όσο και η ανθρωπότητα. Ας ελπίσουμε ότι διαβάζοντας το θέμα θα μπείτε κάποια στιγμή στο πειρασμό και να ταξιδέψετε σε ένα από αυτά τα δέκα μέρη.

K2 Μη διαβάσετε αυτό το θέμα αν έχετε υψοφοβία: Τα 10 πιο διάσημα μέρη που προκαλούν ίλιγγο - Εικόνα3 Είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στη Γη μετά το όρος Έβερεστ με ύψος 8.611 μέτρα. Βρίσκεται στο σύνορο μεταξύ Μπαλτιστάν, Πακιστάν και την Αυτόνομη Επαρχία Τασκούργκαν Τατζίκ της Κίνα. Είναι γνωστό ως “Άγριο Βουνό” εξαιτίας της εξαιρετικής δυσκολίας ανάβασής του και το μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας, το δεύτερο ανάμεσα στις κορυφές οκτώ χιλιάδων μέτρων. Ένας στους τέσσερεις από όσους προσπάθησαν το βουνό πέθαναν πάνω στην προσπάθεια.Η πιο δύσκολη προσέγγιση του βουνού είναι από την κινεζική πλευρά και η συνήθης κανονική διαδρομή γίνεται από την πλευρά του Πακιστάν. Αντίθετα από το Αναπούρνα, που έχει μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας, το Κ2 δεν έχει ακόμα τύχει χειμερινής ανάβασης.

Πακιστάν: Trango Towers Μη διαβάσετε αυτό το θέμα αν έχετε υψοφοβία: Τα 10 πιο διάσημα μέρη που προκαλούν ίλιγγο - Εικόνα4 Πρόκειται για μια σειρά από υψηλές βραχώδης οροσειρές σε μια αυτόνομη περιοχή στο Πακιστάν. Οι “Πύργοι” είναι δημοφιλείς για τους ορειβάτες όλου του κόσμου. Φτάνοντας στην κορυφή η αίσθηση του ιλίγγου είναι τρομακτική.

Καναδάς: Όρος Thor Μη διαβάσετε αυτό το θέμα αν έχετε υψοφοβία: Τα 10 πιο διάσημα μέρη που προκαλούν ίλιγγο - Εικόνα5 Το βουνό κατέχει το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη αμιγώς κάθετη πτώση στη Γη. Η πρώτη ανάβαση του βουνού επιτεύχθηκε το 1965 και από τότε το βουνό έχει γίνει δημοφιλής στους ορειβάτες του κόσμου.Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2 3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ