Αερομαχία ολλανδικών μαχητικών με ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη;

Η πληροφορία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως –  Κατά πληροφορίες τα δύο ρωσικά βομβαρδιστικά απομακρύνθηκαν λίγο πριν παραβιάσουν τον ολλανδικό εναέριο χώρο

Ολλανδικά μαχητικά έλαβαν εντολή να απογειωθούν για να αναχαιτίσουν εικονικά δύο ρωσικά αεροσκάφη που πλησίαζαν το εναέριο χώρο της Ολλανδίας, σύμφωνα με αναφορές ολλανδικών ΜΜΕ.

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά απομακρύνθηκαν λίγο πριν παραβιάσουν τον ολλανδικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια συνοδεύθηκαν από βρετανικά μαχητικά.

Πριν λίγες εβδομάδες η Ολλανδική Πολεμική Αεροπορία απογείωσε δύο F-16 για να συνοδεύσουν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά που βρίσκονταν πάνω από τη βόρεια θάλασσα.

Λίγες ημέρες πριν, μάλιστα, ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη έλαβαν διαταγή να απογειωθούν κατεπειγόντως για να αναχαιτίσουν πέντε ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη που πλησίαζαν τον εναέριο χώρο της Ιαπωνίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ιαπωνικά μαχητικά εκτέλεσαν τέτοιες αποστολές αναχαίτισης ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών 359 φορές από τον Απρίλιο του 2013 ως τον Μάρτιο του 2014.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ