-

Αγανακτισμένη Ελληνίδα προς Αλβανούς: «Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά δεν ανεχόμαστε την ασέβεια»

Ελληνες

Το μήνυμα μιας αγανακτισμένης Ελληνίδας, που πραγματικά δεν είναι ρατσίστρια, όμως δεν αντέχει την ασέβεια ορισμένων (και το τονίζουμε, γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι) από τους Αλβανούς που φιλοξενεί η χώρα μας.

Επειδή πολύς ντόρος γίνεται από τον φιλοξενούμενο Αλβανικό λαό, έχω μερικά ερωτήματα:

Εφόσον δεν αισθάνεστε Έλληνες όσοι έχετε γεννηθεί στην Ελλάδα, ποιός ο λόγος να υιοθετείτε την Ελληνική υπηκοότητα;

Δεν ξέρετε ότι εφόσον πολιτογραφείστε ως Έλληνες, έχετε και τις υποχρεώσεις των Ελληνοπαίδων, όπως το να υπηρετείτε με σεβασμό στον Ελληνικό Στρατό;

Εφόσον δεν θέλετε να υπηρετείτε στον Ελληνικό Στρατό, [που είναι καθόλα σεβαστό,να αισθάνεσθε υπερήφανοι Αλβανοί], γιατί δεν γυρίζετε να υπηρετήσετε την χώρα σας; Την μαμά Αλβανία; Εφόσον είμαστε τόσο κακός λαός οι Έλληνες και η Ελλάδα δεν σας αρέσει, γιατί δεν επιστρέφετε στα πάτρια εδάφη σας;

Η Αλβανία σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα την Αλβανία του ’80, όταν ήρθατε πεινασμένοι και ρακένδυτοι εκλιπαρώντας για δουλειά.

Η Αλβανία σήμερα, είναι μια Ευρωπαϊκή χώρα, φτιαγμένη εξολοκλήρου με τα χρήματα των Ελλήνων που έστελναν οι συμπατριώτες σας στην Αλβανία.

Είναι μια ωραιότατη χώρα για να επιστρέψετε. Σας την φτιάξαμε. Άλλωστε, δεν σας καλέσαμε στην Ελλάδα. Μόνοι σας ήρθατε. Είστε φιλοξενούμενοι.

Σας δεχθήκαμε, σας δώσαμε εργασία, (ναι, κάποιοι σας εκμεταλλεύτηκαν, όπως εκμεταλλεύονται και τους Έλληνες), σας μορφώσαμε, σας δώσαμε προνόμια που ούτε οι Έλληνες δεν έχουν, σας Ελληνοποιήσαμε ως Βορειοηπειρώτες, ενώ ερχόσαστε με ψεύτικα χαρτιά από τα βάθη της Αλβανίας.

Και το ευχαριστώ σας είναι ότι δεν ξέρετε αυτή την λέξη. Η διαφορά μας φίλε λαέ της Αλβανίας είναι ότι είστε αχάριστοι. Οι Έλληνες είναι φιλόξενοι.

Δεν είναι ρατσιστές, αντίθετα με ότι διαδίδετε γιατί σας βολεύει.

Αλλά οι Έλληνες δεν ανέχονται την αχαριστία και την ασέβεια.

Εφόσον κάποιοι δεν μπορείτε ή δεν διαθέτετε την παιδεία να δείξετε τον δέοντα σεβασμό, πρέπει να είστε διατεθημένοι να δείτε και το άλλο πρόσωπο των Ελλήνων.

Δεν ξέρω εάν οι απόψεις μου δυσαρεστούν κάποιους. Και ειλικρινά, δεν έχω μάθει να εκφράζω την γνώμη μου με γνώμονα να είμαι αρεστή.

Ο σκοπός της ελευθερίας του λόγου δεν έχει να κάνει με το ποιοι ευχαριστούνται ή δυσαρεστούνται.

Η σελίδα αυτή έχει αυτή την καινοτομία. Όλοι μπορούν να εκφράζουν την γνώμη τους χωρίς λογοκρισία.

-Συμπεριλαμβανομένου και εμού!

Με πολύ σεβασμό προς τους αναγνώστες του κειμένου. -ΜΚ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ