-

Αγριόγατα έσυρε έξω καρχαρία σε παραλία της φλόριντα.

Αγριόγατα έσυρε έξω Καρχαρία σε Παραλία της Φλόριντα.
Απίστευτα
Οικολογία
Φύση

Πολλά από τα αιλουροειδή είναι άριστοι ψαράδες και οι αγριόγατες (bobcats) δεν αποτελούν εξαίρεση. Κανείς, ωστόσο, δεν περίμενε να βρεθεί αντιμέτωπος με αγριόγατα που τράβηξε έξω έναν καρχαρία, στην παραλία Vero της Φλόριντα.

Η στιγμή απαθανατίστηκε από τον John Bailey, που βρισκόταν στην περιοχή, οποίος δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι είδε το αιλουροειδές να ψαρεύει στα κύματα.

Ξαφνικά, σύμφωνα με τις δηλώσεις, η αγριόγατα αναπήδησε και έσυρε έξω από το νερό έναν καρχαρία ενός μέτρου. Ο Bailey φωτογράφησε το περιστατικό, γεγονός που πιθανότατα τρόμαξε το αιλουροειδές, το οποίο έτρεξε προς το δάσος, αφήνοντας τον καρχαρία στην παραλία.

Αγριόγατα έσυρε έξω Καρχαρία σε Παραλία της Φλόριντα.

Αγριόγατα (bobcat) εθεάθη να τραβάει στη στεριά καρχαρία, στην Παραλία Vero της Florida, 6 Απριλίου, 2015 – Φωτογραφία: National Geographic

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Διατήρησης Θαλάσσιας και Άγριας Ζωής της Φλόριντα, Liz Barraco, δήλωσε: “Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι είναι ψέματα.”

Οι διατροφικές συνήθειες των αγριόγατων περιλαμβάνουν μια ποικιλία θηλαστικών και πτηνών, ωστόσο κατά περιστάσεις, τρώνε ψάρι. “Είναι όμως η πρώτη φορά που τις βλέπουμε να ψαρεύουν σε θαλασσινό νερό”, σημείωσε η Barraco. “Παρ’όλα αυτά, δεν μας εκπλήσσει και τόσο, αφού οι αγριόγατες είναι περιστασιακοί κυνηγοί”, πρόσθεσε.

Ο Ken Geiger, photo editor για το National Geographic, δήλωσε ότι μετά από εξέταση της φωτογραφίας, σε iPhone 6, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι αυθεντική.

Ο Seth Riley, βιολόγος της άγριας ζωής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, καθηγητής και εξερευνητής του National Geographic δήλωσε, σε ηλεκτρονική επιστολή του, ότι δεν έχει ξαναδεί “κάτι τέτοιο” στα χρόνια σπουδών του πάνω στις αγριόγατες, αλλά η συμπεριφορά αυτή δεν τον ξαφνιάζει.

Αγριόγατα έσυρε έξω Καρχαρία σε Παραλία της Φλόριντα.


Η αγριόγατα (Lynx rufus) είναι θηρευτής αλλά σπάνια ενοχλεί τους ανθρώπους. – Φωτογραφία: National Geographic

Η επιτροπή της Φλόριντα, στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook, ανακοίνωσαν ότι ο καρχαρίας ήταν κατά πάσα πιθανότητα ενήλικος καρχαρίας sharpnose του Ατλαντικού (Rhizoprionodon terraenovae).

Σε απάντηση στις ερωτήσεις των χρηστών, αν πρόκειται για πάνθηρα, η επιτροπή απάντησε ότι οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για αγριόγατα, σύμφωνα με τις κηλίδες που παρατήρησαν στα πόδια της όταν είδαν την εικόνα σε μεγέθυνση.

Η Barraco προσθέτει, επίσης, ότι ο αριθμός των αγριόγατων στη Φλόριντα είναι άγνωστος. “Μπορούν να ζουν με επιτυχία κοντά στην ακτή, αν υπάρχουν κομμάτια φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή”, δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ