Αίγυπτος: Στη φυλακή 119 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Καταδικάστηκαν σε 3 χρόνια φυλάκιση για τις διαδηλώσεις που είχαν γίνει τον περασμένο Οκτώβριο εναντίον της ανατροπής του πρώην προέδρου Μόρσι

Εκατόν δεκαεννέα υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας καταδικάστηκαν σήμερα σε 3 χρόνια φυλάκιση για τις διαδηλώσεις που είχαν γίνει τον περασμένο Οκτώβριο εναντίον της ανατροπής του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις διαδηλώσεις της 6ης Οκτωβρίου, στις οποίες είχαν καλέσει υποστηρικτές του Μόρσι.

Το δικαστήριο αθώωσε με απόφασή του 6 πρόσωπα που σχετίζονταν με την υπόθεση και αντιμετώπιζαν κατηγορίες για παράνομη συνάθροιση και βιαιότητες.

Οι υποστηριζόμενες από τον στρατό αρχές της χώρας έχουν θέσει εκτός νόμου τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την οποία ανακήρυξαν τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν εκατοντάδες υποστηρικτές του Μόρσι τις εβδομάδες που ακολούθησαν μετά την ανατροπή του.

Χιλιάδες υποστηρικτές του πρώην προέδρου έχουν συλληφθεί.

Δικαστήριο στη νότια Αίγυπτο καταδίκασε σε θάνατο, τον περασμένο μήνα, 529 υποστηρικτές του Μόρσι, μια απόφαση που έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις δυτικών κυβερνήσεων και οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ