Αίτηση εξαίρεσης των ανακριτριών υπέβαλε ο Λαγός

Ο προφυλακισμένος βουλευτής τους καταλογίζει παράνομες και εκβιαστικές ενέργειες

Για «μεροληπτική διάθεση» σε βάρος της Χρυσής Αυγής αλλά και του ίδιου κάνει λόγο ο προφυλακισμένος βουλευτής της ΧΑ, Ιώαννης Λαγός, στην αίτηση εξαίρεσης την οποία κατέθεσε κατά των ειδικών εφετών ανακριτριων, Ιώαννας Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Ειδικότερα, στην αίτησή του ο κ. Λαγός επισημαίνει ότι οι δύο δικαστικοί λειτουργοί δημόσια προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο εξέφρασαν μεροληπτική διάθεση εις βάρος του και εις βάρος της ΧΑ και «δεν διαχωρίζουν το κόμμα από την δήθεν εγκληματική οργάνωση».

Μεταξύ των όσων καταλογίζει ο προφυλακισμένος βουλευτής είναι και παράνομες και εκβιαστικές ενέργειες των δύο ανακριτριών, για να συλλέξουν ψευδή στοιχεία για την δήθεν στοιχειοθέτηση ανύπαρκτων κατηγοριών.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι διεξάγουν ανακριτική έρευνα βάση «ιδεολογικών-πολιτικών αρχών» και ζητά την εξαίρεση τους για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι το έγγραφο που απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής για την επίσπευση των διαδικασιών της άρσης ασυλίας το οποίο κατά τον κ. Λαγό, «αποκαλύπτει μεροληπτική συμπεριφορά».

Ο δεύτερος είναι το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που κατά τον ίδιο φέρονται να τέλεσαν οι ανακρίτριες και αφορά τους χειρισμούς τους στην ανάκριση.

Το αίτημα θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών, ενώ ήδη στο Εφετείο προσέρχονται οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να λάβουν προθεσμίες.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ