Αλβανία: Φτιάχνουν σενάριο ανεξαρτητοποίησης της Χειμάρρας αλά Κριμαία!

Με την επιρροή, μάλιστα, όπως ειπώθηκε στην αλβανική Βουλή, «εξτρεμιστικών ομάδων και ελληνικών πολιτικών κύκλων»

«Στήνεται» σκηνικό προβοκάτσιας από την Αλβανία κατά της Ελλάδας;

Δύσκολο να το πει κανείς μετά βεβαιότητος, όταν όμως φτάνει να συζητείται στην αλβανική Βουλή το σενάριο η Χειμάρρα να διεκδικήσει την ανεξαρτησία της… αλά Κριμαία, υπό την επιρροή μάλιστα «εξτρεμιστικών ομάδων και ελληνικών πολιτικών κύκλων», τότε τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

«Εάν η νέα διοικητική διαίρεση της Αλβανίας καθορίσει τη Χειμάρρα ως μια ξεχωριστή διοικητική περιφέρεια από την Αυλώνα, τότε υπάρχει πιθανότητα οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, υπό την επιρροή των εξτρεμιστικών ομάδων και ελληνικών πολιτικών κύκλων, να ζητήσουν ανεξαρτησία, σύμφωνα με το μοντέλο της Κριμαίας στην Ουκρανία» δήλωσε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αλβανίας Βίσο Α. Λίκα (Visho Ajazi Lika) ενώπιον της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, όπου για περισσότερο από τέσσερις ώρες παρουσίασε την ετήσια έκθεση δράσης της Υπηρεσίας.

Πηγές από την επιτροπή, τις οποίες επικαλούνται τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Μεσίλα Ντόντα, ρώτησε τον επικεφαλής της αλβανικής ΕΥΠ αν γνωρίζει ότι, «εάν η νέα διοικητική μεταρρύθμιση καθορίσει τη Χειμάρρα ως ξεχωριστό διοικητικό διαμέρισμα, υπάρχει δυνατότητα -σύμφωνα με τις πληροφορίες σας- οι κάτοικοί της να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κριμαίας».

Η ερώτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος, που ζήτησαν να απορριφθεί, διότι είναι εκτός της ημερήσιας διάταξης.

Παρά την παρέμβαση αυτή, ο επικεφαλής της αλβανικής ΕΥΠ δήλωσε: «Οι πληροφορίες μας λένε πως υπάρχει μια τάση να χρησιμοποιούν το προηγούμενο της Κριμαίας».
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ