Αλλόκοτα και επικίνδυνα φυτά που κινούν υποψίες

Παράξενα Σπίτια

12 Αλλόκοτα και Επικίνδυνα Φυτά που κινούν υποψίες

1

12 Αλλόκοτα και Επικίνδυνα Φυτά που κινούν υποψίες - Εικόνα 1source

Άμορφος φαλλός

Είναι γνωστό και ως “λουλούδι πτώμα”, γιατί μυρίζει σαν πτώμα που σαπίζει.

212 Αλλόκοτα και Επικίνδυνα Φυτά που κινούν υποψίες - Εικόνα 2source

Διωναία

Εξοπλισμένο με μικροσκοπικές τρίχες, που ξέρουν πότε να κλείσουν, πρόκειται για ένα από τα λίγα φυτά που είναι σαρκοφάγα. Όταν ενεργοποιηθεί, το φυτό θα κλείσει, κρατώντας ότι έπιασε μέσα του, ενώ θα απελευθερώσει τους πεπτικούς χυμούς που καταναλώνει το φτωχό θύμα.

312 Αλλόκοτα και Επικίνδυνα Φυτά που κινούν υποψίες - Εικόνα 3source

Νηπενθές

Τα περίεργα αυτά φυτά τρώνε πράγματα που δεν θα φανταζόσασταν ότι θα τρώγονταν από φυτά: αρουραίοι, σαύρες και αράχνες είναι μερικά μόνο από τα φαγητά τους. Βασικά χωνεύουν οτιδήποτε πέφτει στη σακούλα τους.

412 Αλλόκοτα και Επικίνδυνα Φυτά που κινούν υποψίες - Εικόνα 4

Αφρικανική ακακία

Αν και πανέμορφο, ξέρατε ότι είναι ένα δέντρο δολοφόνος; Αυτά τα δέντρα απελευθερώνουν αέριο αιθυλενίου όταν ζώα βόσκουν σε αυτό. Τα φύλλα τους μπορούν να γίνουν τοξικά ως μορφή αυτοάμυνας.

512 Αλλόκοτα και Επικίνδυνα Φυτά που κινούν υποψίες - Εικόνα 5source

Στραγγαλιστής συκιά

Περνάει ανάμεσα από διάφορα δέντρα, βασικά ακολουθώντας την διαδρομή ενός πουλιού και στη συνέχεια πέφτει πάνω σε άλλο δέντρο. Μόλις είναι εκεί, αναπτύσσει ρίζες πάνω και κάτω από το προηγούμενο δέντρο και απορροφά όλες τις θρεπτικές ουσίες του.

612 Αλλόκοτα και Επικίνδυνα Φυτά που κινούν υποψίες - Εικόνα 6source

Αίμα του δράκου

Ονομάστηκε έτσι εξαιτίας του κόκκινου χυμού που παράγει, ο οποίος χρησιμοποιείται για πολλά πράγματα, όπως οδοντόκρεμα και διεγερτικό. Μπορεί να βρεθεί σε ένα μόνο μέρος, το νησί της Σοκότρα.

712 Αλλόκοτα και Επικίνδυνα Φυτά που κινούν υποψίες - Εικόνα 7source

Hydnora africana

Χρησιμοποιεί τη δυσοσμία του για να δελεάσει τα σκαθάρια στο κέντρο του, όπου τα παγιδεύει μέχρι να ωριμάσουν. Στη συνέχεια, απελευθερώνει τα σκαθάρια για να αναπαραχθούν. Αυτά τα φυτά παράγουν ένα είδος φρούτου που, μόλις ωριμάσει, μοιάζει με πατάτα.

812 Αλλόκοτα και Επικίνδυνα Φυτά που κινούν υποψίες - Εικόνα 8source

Λίθωψ

Υπάρχει μια χούφτα αυτού του είδους φυτών που μοιάζουν με εγκέφαλο. Ιθαγενείς στη Νότια Αφρική, αυτά τα φυτά προσποιούνται ότι είναι πέτρες ως αμυντικός μηχανισμός. Συνήθως έχουν δύο μικρά φύλλα, που με σωστή φροντίδα, μπορούν να μεγαλώσουν ένα όμορφο λουλούδι παρόμοιο με μαργαρίτα.

912 Αλλόκοτα και Επικίνδυνα Φυτά που κινούν υποψίες - Εικόνα 9source

Βικτωρία η αμαζονική

Αυτά τα τεράστια νούφαρα μπορεί να έχουν πλάτος περίπου 3 μέτρα. Έχουν άκρες που διπλώνουν σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την αλληλεπικάλυψη με άλλους του είδους. Διαθέτουν όμορφα λουλούδια που αλλάζουν από άσπρο σε ροζ και μπορούν να αντέξουν έως και 45 κιλά ομοιόμορφα κατανεμημένα.

1012 Αλλόκοτα και Επικίνδυνα Φυτά που κινούν υποψίες - Εικόνα 10source

Ραφλέσια, “ψόφιο λουλούδι”

Κατέχει τον τίτλο για το μεγαλύτερο μοναδικό λουλούδι στον κόσμο. Είναι επίσης εξαιρετικά σπάνιο, κάτι που δεν είναι κακό, δεδομένης της δυσοσμίας που παράγουν.

1112 Αλλόκοτα και Επικίνδυνα Φυτά που κινούν υποψίες - Εικόνα 11source

Δρακοντιά

Αυτό το δηλητηριώδες και τερατώδες φυτό μπορεί να βρεθεί μόνο στη νότια Ευρώπη. Προκειμένου να προσελκύσει μύγες για γονιμοποίηση, απελευθερώνει μια οσμή που λέγεται ότι είναι παρόμοια με κρέας που σαπίζει.

1212 Αλλόκοτα και Επικίνδυνα Φυτά που κινούν υποψίες - Εικόνα 12source

Δροσερά του ακρωτηρίου

Αυτό το νοτιοαφρικανικό φυτό ασφυκτιά το θήραμά του πριν το χωνέψει. Τυλίγει σιγά-σιγά τα κολλώδη “χέρια” του γύρω από το θύμα του. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου 30 λεπτά και κατά πάσα πιθανότητα είναι οδυνηρή.

Owlcation

Σχετικό βίντεο: Αυτό το φυτό δεν είναι αυτό που φαίνεται

13

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ