Αναβάλλονται οι αναβαθμίσεις της Ελλάδας από το εξωτερικό

Στην Αθήνα τον τελευταίο διάστημα είχε καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι αναμένεται μπαράζ θετικών ειδήσεων από αυτό το μέτωπο

Σε αναβολή οδηγείται, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές της Voria.gr, η απόφαση του διεθνούς οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch να προχωρήσει σε αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας.

Η απόφαση δεν έχει επισημοποιηθεί, αν και αυτές οι κινήσεις, ως γνωστόν, δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων.

Ωστόσο, στην Αθήνα τον τελευταίο διάστημα είχε καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι αναμένεται μπαράζ θετικών ειδήσεων από αυτό το μέτωπο.

Οι ίδιες πηγές της Voria.gr αναφέρουν ότι παράλληλα με την ελληνική καθυστέρηση, θα λειτουργήσει και η κυπριακή. Δηλαδή, η Fitch, τελικά, δεν θα αναβαθμίσει ούτε τις προοπτικές της Λευκωσίας.

Στο νησί, ωστόσο, θεωρούσαν την εξέλιξη αυτή σχεδόν δεδομένη και το γεγονός ότι δεν επαληθεύεται στην πράξη προκαλεί αμηχανία και ανησυχία. Στην Αθήνα πάντως αντιμετωπίζουν την εξέλιξη με μάλλον πιο ψύχραιμο τρόπο.

«Όταν έλθει η ώρα, θα γίνουν και οι αναβαθμίσεις» ήταν το σχόλιο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, σε σχετικό ερώτημα της Voria.gr.

Το πιθανότερο είναι πως οι εξελίξεις κι από αυτό το μέτωπο μετατίθενται πλέον για το ερχόμενο φθινόπωρο, το οποίο αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι θα λειτουργήσει ως χρονική καμπή μεγάλων εξελίξεων, οικονομικών και πολιτικών.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ