-

Ανατριχιαστικά πορτραίτα κλόουν

Εφιάλτης ή μια αλησμόνητη παιδική ανάμνηση; Το σίγουρο είναι ότι μετά από τα πορτραίτα του φωτογράφου Eolo Perfido, κανείς δεν θα δει τους κλόουν με το ίδιο «μάτι». Η σειρά του Clownville αποτελείται από μια σειρά φωτογραφικών πορτραίτων ανατριχιαστικών κλόουν.

Ο Perfido, που ζει και εργάζεται στη Ρώμη, εμπνεύστηκε τα τρομακτικά πορτραίτα του, από τα αστέρια του βουβού κινηματογράφου Buster Keaton και Charlie Chaplin, οι οποίοι επειδή δεν  μπορούσαν να μιλήσουν, αναγκάζονταν να υπερβάλλουν το συναίσθημά τους.

Για τον καλλιτέχνη, οι κλόουν ενσαρκώνουν την καθολική επιθυμία να ψυχαγωγήσουν και να ψυχαγωγηθούν και να κρύψουν τις ανασφάλειες τόσο τις δικές τους όσο και τις δικές μας, κάτω από μια μεταμφίεση. Με τη βοήθεια της makeup artist Valeria Orlando, και έπειτα από αναζητήσεις σε σχετική βιβλιογραφία, ο Perfido δημιούργησε μια σειρά με μάλλον μακάβριους χαρακτήρες.

Ανατριχιαστικά πορτραίτα κλόουν - Εικόνα Ανατριχιαστικά πορτραίτα κλόουν - Εικόνα1 Ανατριχιαστικά πορτραίτα κλόουν - Εικόνα2 Ανατριχιαστικά πορτραίτα κλόουν - Εικόνα3 Ανατριχιαστικά πορτραίτα κλόουν - Εικόνα4 Ανατριχιαστικά πορτραίτα κλόουν - Εικόνα5 Ανατριχιαστικά πορτραίτα κλόουν - Εικόνα6 Ανατριχιαστικά πορτραίτα κλόουν - Εικόνα7
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ