Απίστευτο: Η Scotland Yard αφόπλισε 1.000 Βρετανούς μαθητές!

«Οι καθηγητές μπορούν πλέον να κάνουν έρευνες χωρίς τη συγκατάθεση των μαθητών, να κατάσχουν τα απαγορευμένα αντικείμενα και να τους βγάζουν από την αίθουσα εάν επιδεικνύουν επικίνδυνη συμπεριφορά»

Tα τελευταία τρία χρόνια εκατοντάδες πιστόλια, περίστροφα, τσεκούρια, ακόμη και επαναληπτικές καραμπίνες κατασχέθηκαν από 1.000 Βρετανούς μαθητές που έκριναν σκόπιμο να πάνε κουβαλώντας βαρύ οπλισμό στο σχολείο τους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα, από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα και με βάση την έρευνα που έγινε σε σχολικά ιδρύματα -μεταξύ αυτών και περισσότερα από 80 δημοτικά σχολεία- από το 2011 μέχρι το 2013, περισσότεροι από 300 μαθητές είχαν στην κατοχή τους τσεκούρια, λεπίδες και μπαλτάδες.

Σε άλλους 36 μαθητές, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν πιστόλια, περίστροφα, επαναληπτικές καραμπίνες, αεροβόλα και ένα τέιζερ, ασκήθηκε δίωξη για οπλοφορία. Μεταξύ άλλων, σε ένα δημοτικό σχολείο της Σκωτίας εντοπίστηκε ένας 8χρονος μαθητής που είχε επάνω του ένα μαχαίρι.

Οι αριθμοί αυτοί δεν αποτελούν παρά μόνο μια μικρή ένδειξη του τι συμβαίνει στη χώρα, δεδομένου ότι οι 21 από τις 52 αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που συνέλεξαν για το θέμα. «Είναι τρελό. Τα παιδιά αισθάνονται ότι κινδυνεύουν σε βαθμό που καταλήγουν να οπλοφορούν. Η κουλτούρα του φόβου πρέπει να πάψει», τόνισε ο Πάτρικ Ρίγκαν, ο πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης XLP που ασχολείται με τους νέους.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της σημείωσε ότι έχει δώσει περισσότερα δικαιώματα στους καθηγητές ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο αυτό. «Οι καθηγητές μπορούν πλέον να κάνουν έρευνες χωρίς τη συγκατάθεση των μαθητών, να κατάσχουν τα απαγορευμένα αντικείμενα και να τους βγάζουν από την αίθουσα εάν επιδεικνύουν επικίνδυνη συμπεριφορά», είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ