-

Απογοητευμένος ο Κέρι από τη συμφωνία μεταξύ Χαμάς και ΟΑΠ

Είπε στον Αμπάς ότι οποιαδήποτε παλαιστινιακή κυβέρνηση θα πρέπει να συμμορφώνεται σε κάποιες αρχές, περιλαμβανομένης «της δέσμευσης στη μη βία, την αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ και της αποδοχής προηγούμενων συμφωνιών και υποχρεώσεων μεταξύ των πλευρών»

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε στον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι είναι «απογοητευμένος» από τη χθεσινή ανακοίνωση για την επίτευξη συμφωνίας συμφιλίωσης μεταξύ της Χαμάς και της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).

Ο Κέρι είπε στον Αμπάς ότι οποιαδήποτε παλαιστινιακή κυβέρνηση θα πρέπει να συμμορφώνεται σε κάποιες αρχές, περιλαμβανομένης «της δέσμευσης στη μη βία, την αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ και της αποδοχής προηγούμενων συμφωνιών και υποχρεώσεων μεταξύ των πλευρών», όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

Η χθεσινή συμφωνία για τον σχηματισμό μιας παλαιστινιακής κυβέρνησης ενότητας λίγες ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία της 29ης Απριλίου για την ολοκλήρωση των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων «δεν βοηθά την ειρηνευτική διαδικασία», σχολίασε η Ψάκι.

«Είναι δύσκολο να σκεφτούμε πώς το Ισραήλ θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με μια κυβέρνηση που δεν πιστεύει στο δικαίωμά του να υπάρχει», σημείωσε η ίδια.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αμερικανική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε ότι η συμφωνία συμφιλίωσης «προφανώς θα έχει συνέπειες».

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ