Απολογούνται την Παρασκευή οι τέσσερις για το λούνα παρκ

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, τον Ιταλό ενοικιαστή των παιχνιδιών και οι δύο υπαλλήλους από το Μπαγκλαντές

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο αντιμετωπίζουν οι τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάτου του 13χρονου αγοριού στο λούνα παρκ στο ελληνικό, οι οποίο το πρωί της Παρασκευής θα οδηγηθούν στον ανακριτή.

Οι δικαστικές αρχές μετέτρεψαν τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους τέσσερις κατηγορουμένους από πλημμελήματα, σε κακουργήματα, καθώς φαίνεται να προέκυψαν νέα στοιχεία στην υπόθεση. Έτσι, η κατηγορία που αρχικά είχε απαγγελθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Οι κατηγορούμενοι, δηλαδή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο Ιταλός ενοικιαστής των παιχνιδιών και οι δύο υπάλληλοι, υπήκοοι Μπαγκλαντές, επρόκειτο να απολογηθούν την Τρίτη αλλά ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή της υπόθεσης νέα προθεσμία για την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη και με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ζήτησε άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, με κατεπείγον έγγραφό του προς τους Γενικούς Γραμματείς και τους Δήμους όλης της χώρας.

Το υπουργείο Εσωτερικών καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να κάνουν αυτοψία στους χώρους, προκειμένου να ελέγξουν την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ