Απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από το Ψυχιατρείο Κορυδαλλού

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν την Ανάσταση!

Να αποδράσουν από το ψυχιατρείο κρατουμένων του Κορυδαλλού επιχείρησαν τρεις κρατούμενοι, λίγο πριν την Ανάσταση.

Η είδηση της απόπειρας απόδρασης ήρθε στο «φως» έπειτα από καταγγελία των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, ένας Έλληνας κι ένας Ρουμάνος κρατούμενος επιτέθηκαν στον υπαρχιφύλακα βάρδιας και τον απείλησαν με δυο αυτοσχέδια μαχαίρια, προσπαθώντας να αποδράσουν.

Τελικά, όμως, εκείνος αντιστάθηκε και κατάφερε να αποτρέψει το συμβάν, ωστόσο, κατά τη συμπλοκή τραυματίσθηκαν ελαφρά τόσο ο υπαρχιφύλακας βάρδιας, όσο κι ένας Αλβανός κρατούμενος που εργάζεται στο Ψυχιατρείο.
Η επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού:
«Άβε Καίσσαρες, ο δολοφονημένος του Μαλανδρίνου, τα εν αναμονή θύματα και οι “δολοφόνοι” της Νιγρίτας σας χαιρετούν!

Δύο κρατούμενοι, ένας έλληνας και ένας Ρουμάνος, που μόλις 3 μέρες πριν είχε μεταχθεί στο Ψ.Κ.Κ (ο Ρουμάνος), επέλεξαν λίγη ώρα πριν την ανάσταση του Θεανθρώπου να επιχειρήσουν να αποδράσουν.

Προσποιούμενος ο ένας εξ’ αυτών και συγκεκριμένα ο Ρουμάνος ότι είχε ταχυπαλμία και καρδιακό άλγος κατέβηκε υποβασταζόμενος από τον Έλληνα συγκρατούμενό του στο Ισόγειο της φυλακής με προορισμό το Ιατρείο.

Όταν ο Υπαρχιφύλακας βάρδιας Α.Κ. τους είπε να περιμένουν προκειμένου να ειδοποιήσουν τον ιατρό, ο Έλληνας Α.Α , του επιτέθηκε από πίσω και προσπάθησε με κεφαλοκλείδωμα να τον ακινητοποιήσει κλείνοντάς του ταυτόχρονα το στόμα. Όταν μετά από πάλη ο συνάδελφος απέκρουσε την επίθεση ο Ρουμάνος έβγαλε 2 αυτοσχέδια μαχαίρια και βάζοντας τα στο λαιμό του Υπαρχιφύλακα του ζητούσε τα κλειδιά.

Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ ο συνάδελφος, προσπάθησε να αποτρέψει το ενδεχόμενο να του πάρουν τα κλειδιά με αποτέλεσμα ο Ρουμάνος να τον τραυματίσει ευτυχώς ελαφρά με το μαχαίρι στα χέρια. Επακολούθησε και με αυτόν συμπλοκή , ενώ ο Έλληνας αποσπώντας κάποια άλλα κλειδιά και πιστεύοντας ότι αυτά θα ανοίξουν την πόρτα του θυρωρείου κινήθηκε προς αυτό προσπαθώντας να ανοίξει την πόρτα.

Από τη συμπλοκή του συναδέλφου με το Ρουμάνο ανετράπησαν διάφορα αντικείμενα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θόρυβος.

Δύο άλλοι εργαζόμενοι κρατούμενοι, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, αντιλαμβανόμενοι τον θόρυβο, έσπευσαν στο σημείο και είδαν τον Ρουμάνο να προσπαθεί με το ένα από τα δύο μαχαίρια που του είχε απομείνει (το άλλο του είχε πέσει κατά τη συμπλοκή) , να προσπαθεί να πλήξει το συνάδελφο. Οι δύο κρατούμενοι που έσπευσαν για βοήθεια και ειδικά ο Αλβανός, είχαν σημαντική συμμετοχή στο να μην τελεσφορήσει το επιχείρημα του Ρουμάνου κρατούμενου. Μπαίνοντας και οι ίδιοι με αυτοθυσία ανάμεσα στους δύο συμπλεκόμενους απέτρεψαν τα χειρότερα, τραυματίστηκε όμως ευτυχώς ελαφρά στο στήθος από το μαχαίρι και ο Αλβανός κρατούμενος που προσέτρεξε για βοήθεια.

Γρονθοκοπημένο, μαχαιρωμένο και ταλαιπωρημένο, αλλά συνεχίζοντας να αντιστέκεται , βρήκαν τον Α.Κ. και οι συνάδελφοι που έσπευσαν και αυτοί με τη σειρά τους να τον βοηθήσουν ακυρώνοντας έτσι οριστικά την όποια ενδεχομένως θετική κατάληξη της προσπάθειας απόδρασης.

Για ένα Σωφρονιστικό σύστημα που θεωρεί την αποτροπή των αποδράσεων ως το βασικότερο στόχο του, η εξέλιξη του εγχειρήματος μπορεί να θεωρηθεί επιτυχής.

Για μας τους εργαζόμενους όμως , που πάνω από όλα βάζουμε την Ανθρώπινη ζωή, εργαζομένων και κρατουμένων είναι μια ακόμα απόδειξη ότι το σύστημα αυτό έχει αποτύχει.

Διαχρονικά εγκαταλελειμμένοι από τις κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες και επιστρατεύοντας τα όποια ψυχικά αποθέματα μας έχουν απομείνει , ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ όχι απλά για την όποια εύρυθμη λειτουργία των φυλακών αλλά στην κυριολεξία για την ζωή όλων μας.

Αρνούμαστε να δεχθούμε και ούτε που θέλουμε να φανταζόμαστε πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα, αν στη θέση του Άγγελου ήταν κάποιος άλλος συνάδελφος, με άλλη σωματοδομή και θάρρος και δεν είχαν σπεύσει καταρχήν οι δυο κρατούμενοι τους οποίους ευχαριστούμε θερμά καθώς και οι δυο όλοι και όλοι συνάδελφοι της βάρδιας.

Η αυτοδικία είναι σίγουρα λάθος. Η αρνησιδικία των υπευθύνων είναι ένα διαρκές έγκλημα.

Δεν χρειάζεται να μας εκθέσουν στον θάνατο , ή να μας ευτελίσουν προκειμένου να βρουν δικαιολογίες για να ιδιωτικοποιήσουν τις φυλακές. Ας μας το πουν. Το “Τρομοκάματο” μας αποτελεί μέγιστη ντροπή για τους ασυγκίνητους και ανερυθρίαστους “Τροϊκολάγνους”. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!».

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ