-

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά
Design
Παράξενα Σπίτια
Φωτογραφία

Οι αρχιτέκτονες του Μεσαίωνα ήταν ιδιοφυΐες .

Έχτισαν κάστρα που συνδύασαν την εκπληκτική πολυτέλεια και μια σπάνια πρακτικότητα .

Το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να στέκονται μέχρι και σήμερα, παρά τον πόλεμο, τις φυσικές καταστροφές και την απροσεξία των ιδιοκτητών τους , λέει πολλά για το σχεδιασμό τους .

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά:

Την ίδια στιγμή , πολλοί από αυτούς είναι εκπληκτικά όμορφοι, τόσο που φαίνονται σαν να βγήκαν από μια ιστορία ιπποτών και πριγκιπισσών. Εδώ είναι 20 κάστρα που προκαλούν δέος και που έχουν μείνει σε μας από τους προγόνους μας.

 Reichsburg Cochem, Γερμανία

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 1

Το κάστρο αυτό είναι 1000 ετών χτίστηκε αρχικά ως κατοικία του Γερμανού βασιλιά Konrad ΙΙΙ . Πυρπολήθηκε από τους Γάλλους το 1689 , και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει εξαφανιστεί στην ιστορία , αλλά ευτυχώς εξαγοράστηκε από έναν Γερμανό επιχειρηματία το 1868 και να αποκαταστάθηκε.

Mont Saint-Michel, Γαλλία

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 2

Το απόρθητο φρούριο του Mont Saint – Michel , που περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από τη θάλασσα , είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη Γαλλία μετά το Παρίσι . Χτισμένο το έτος 709 , ποτέ δεν έχασε το μεγαλείο της .

Hochosterwitz Castle, Αυστρία

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 3

 Το Hochosterwitz είναι ένα κάστρο χτίστηκε τον ένατο αιώνα. Οι πύργοι του φτάνουν τα 160 μέτρα σε ύψος  και όταν ο καιρός είναι καθαρός , μπορεί κανείς να θαυμάσει τη θέα σε απόσταση 30 χιλιομέτρων .

Bled Castle, Σλοβενία

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 4

 Αυτό το κάστρο βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου 100 μέτρων και έχει θέα στη λίμνη Bled . Εκτός από την απίστευτη θέα που μπορεί να δει κανείς από τα παράθυρα του , ο τόπος έχει μια πλούσια ιστορία . Κάποτε ήταν η κατοικία της σερβικής βασιλικής οικογένειας , μέχρι που κατελήφθει από τον Γιουγκοσλάβο ηγέτη Giósip Broz Títo.

Hohenzollern Castle, Γερμανία

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 5

Αυτό το κάστρο βρίσκεται στο βουνό Hohenzollern – 2,800 από τη στάθμη της θάλασσας. Στο απόγειό της, ήταν η κατοικία των βασιλέων της Πρωσίας .

Castillo de San Servando, Ισπανία

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 6

 Το Castillo de San Servando , στην ισπανική επαρχία του Τολέδο , χτίστηκε τον 15ο αιώνα από έναν τοπικό άρχοντα . Για 100 χρόνια ήταν το σπίτι  ορισμένων στρατιωτών του πυροβολικού.

Neuschwanstein Castle, Γερμανία

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 7

Αυτό το ρομαντικό κάστρο χτίστηκε κατά την παραγγελία του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΙ της Βαυαρίας στη μέση του 19ου αιώνα . Ακόμη και εκείνη τη στιγμή θεωρήθηκε υπερβολικό . Όσο παράξενο κι αν φαίνεται , ο σχεδιασμός του λέγεται ότι ήταν η έμπνευση για το κάστρο της Sleeping Beauty του Disney.

Το κάστρο της Μεθώνης, Ελλάδα

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 8

Το κάστρο βενετσιάνικου στιλ της Μεθώνης υπήρξε το επίκεντρο πολλών μαχών, καθώς και το τελευταίο φυλάκιο των Ευρωπαίων στους αγώνες τους κατά των Τούρκων.

Hohenschwangau Castle, Γερμανία

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 9

Αυτό το κάστρο χτίστηκε από μια οικογένεια ιπποτών στην περιοχή της Schwangau , Γερμανία , τον 12ο αιώνα . Έχει εξυπηρετήσει ως επίσημη κατοικία μεγάλου αριθμού των ηγεμόνων , συμπεριλαμβανομένων του Ludwig II.

 Château de Chillon, Ελβετία

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 10

 Αυτό το μεσαιωνικό φρούριο θυμίζει θωρηκτό . Με την πλούσια ιστορία του και την ασυνήθιστη εμφάνιση , έχει χρησιμεύσει ως πηγή έμπνευσης για πολλούς διάσημους συγγραφείς . Τον 16ο αιώνα χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή , που περιγράφεται από τον George Byron στο ποίημά του « The Prisoner του Chillon » .

 Eilean Donan Castle, Σκωτία

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 11

 Αυτό το κάστρο, βρίσκεται σε ένα βραχώδες νησί στο Loch Duich , είναι μια από τις πιο ρομαντικές τοποθεσίες στη Σκωτία , αναφέρεται σε πολυάριθμους θρύλους . Πολλές ταινίες έχουν γυριστεί εδώ και είναι ανοικτό για το κοινό .

Bodiam Castle, Αγγλία

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 12

 Από τη στιγμή που ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα , το Bodiam Castle έχει δει πολλούς διαφορετικούς ιδιοκτήτες , και σχεδόν όλοι φαινόταν να αγαπούν τον πόλεμο . Όταν εξαγοράστηκε από τον Λόρδο Curzon το 1917 , το μόνο που είχε απομείνει ήταν ερείπια . Ευτυχώς, αποκαταστάθηκε γρήγορα , και τώρα φαίνεται σαν καινούργιο .

 Guaita Fortress, San Marino

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 13

 Χτισμένο τον 11ο αιώνα στην κορυφή του Monte Titano , αυτό το κάστρο μαζί με άλλους δύο πύργους υπερασπίζεται την αρχαία πολιτεία του Αγίου Μαρίνου .

The Swallow’s Nest, Crimea

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 14

Αρχικά , στο ακρωτήριο του Ai-Todor υπήρχε μόνο ένα απλό ξύλινο σπίτι . Τώρα το κάστρο αυτό εμφανίστηκε χάρη στον Γερμανό εκατομμυριούχο πετρελαίου Baron von Steingel , που αγαπούσε τις διακοπές στην Κριμαία . Εκείνος αποφάσισε να χτίσει ένα ρομαντικό κάστρο που θυμίζει εκείνα που χτίζονταν στις όχθες του ποταμού Ρήνου στο Μεσαίωνα .

 Castle Stalker, Σκωτία

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 15

 Το Castle Stalker χτίστηκε το 1320 και ανήκε στην MacDougall Clan . Από τότε έχει περάσει μέσα από εποχή πολέμου και τη σύγκρουσης. Το 1965 , αγοράστηκε από το συνταγματάρχη D R. Stuart , ο οποίος το αποκατέστησε με τη βοήθεια της οικογένειας και των φίλων του.

 Bran Castle, Ρουμανία

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 16

 Το Bran Castle είναι το κόσμημα της Τρανσυλβανίας . Αυτό το ατμοσφαιρικό μέρος γέννησε το μύθο του Δράκουλα , ο οποίος δήθεν περνούσε τη νύχτα εδώ κατά τη διάρκεια της ζωής του .

Vyborg Castle, Ρωσία

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 17

Το Vyborg  ιδρύθηκε από τους Σουηδούς το 1293 κατά τη διάρκεια των σταυροφοριών τους στην Καρελία . Παρέμεινε σε σκανδιναβικά χέρια μέχρι το 1710 , όταν τα στρατεύματα του Πέτρου Α ‘ της Ρωσίας έδιωξαν τους Σουηδούς. Από τότε έχει υπηρετήσει ως αποθήκη , στρατώνας και φυλακή . Τώρα είναι μουσείο .

 The Rock of Cashel, Ιρλανδία

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 18

Αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν από την εισβολή των Νορμανδών, αυτή ήταν η κατοικία του βασιλιά της Ιρλανδίας . Ο Άγιος Πατρίκιος έζησε και δίδαξε εδώ κατά τον 5ο αιώνα. Έγινε τόπος-μνημείο των αιματηρών καταστολών κατά των Εμφύλιο, υπο τις εντολές του Oliver Cromwell. Πλέον θεωρείται τοπικά  σύμβολο της σκληρότητας των Άγγλων στρατιωτών εκείνης της εποχής και το θάρρος της Ιρλανδίας.

 Kilchurn Castle, Σκωτία

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 19

Τα όμορφα και κάπως απόκοσμα ερείπια του κάστρου Kilchurn βρίσκονται στις όχθες του Lock Awe. Σε αντίθεση με πολλά άλλα κάστρα στη Σκωτία, είχε μια σχετικά ανενόχλητη ιστορία. Το 1769 , χτυπήθηκε από κεραυνό , και από τότε έχει αφεθεί.

Lichtenstein Castle, Γερμανία

Μας αρέσουν τα κάστρα ειδικά όταν είναι αληθινά - Εικόνα 20

Χτισμένο τον 12ο αιώνα , αυτό το κάστρο καταστράφηκε αρκετές φορές . Ανακαινίσθηκε πλήρως το 1884 , και τώρα πια χρησιμοποιείται ως σκηνικό για πολλές ταινίες .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ