-

11 Αρχαιολογικές Ανακαλύψεις που Αποδεικνύουν ότι Κόσμος μας είναι Γεμάτος Μυστικά.

Όταν ήμασταν παιδιά, όλοι ονειρευόμασταν να βρούμε ένα κρυμμένο θησαυρό. Κάποιοι άνθρωποι όμως μεγαλώνοντας, συνέχισαν να έχουν αυτό το όνειρο. Για αυτό το λόγο έγιναν αρχαιολόγοι. Ακολουθούν κάποιες συναρπαστικές φωτογραφίες από το National Geographic, που φέρνουν στο φως τα μυστικά του παρελθόντος.

1. Οι αρχαιολόγοι μελετούν το πέτρινο κεφάλι των Olmecs, 1947 11 Αρχαιολογικές Ανακαλύψεις που Αποδεικνύουν ότι Κόσμος μας είναι Γεμάτος Μυστικά. Με την 4η θα Ανατριχιάσετε! - Εικόνα0 Οι Olmecs ήταν μια κοινωνία που έζησε περίπου από το 1.500 π.Χ. έως το 400 π.Χ., στην Κεντρική Αμερική. Αυτός ο πολιτισμός κατασκεύασε αυτά τα τεράστια πέτρινα κεφάλια που ζύγιζαν 6-50 τόνους. Οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν πώς οι Olmecs κατάφεραν να κατασκευάσουν αυτά τα πράγματα.

2. Ερείπια αρχαίων οικισμών στη Σκωτία 11 Αρχαιολογικές Ανακαλύψεις που Αποδεικνύουν ότι Κόσμος μας είναι Γεμάτος Μυστικά. Με την 4η θα Ανατριχιάσετε! - Εικόνα1 Αυτός ο οικισμός υπήρχε από περίπου τον 15ο αιώνα π.Χ. έως τον 17ο αιώνα μ.Χ. Τα ερείπια των σπιτιών, διάφορα αντικείμενα και έργα τέχνης διασώζονται μέχρι σήμερα.

3. Ένας δύτης διέρχεται μέσα από μια καταβόθρα στο Μεξικό

11 Αρχαιολογικές Ανακαλύψεις που Αποδεικνύουν ότι Κόσμος μας είναι Γεμάτος Μυστικά. Με την 4η θα Ανατριχιάσετε! - Εικόνα2 Οι Cenotes, είναι φυσικές καταβόθρες που προκύπτουν από την κατάρρευση του ασβεστόλιθου που υπάρχει κάτω από τα υπόγεια ύδατα. Στο παρελθόν, χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Μάγια ως πηγές νερού και τόπους θυσίας.

4. Ένας άνδρας από το πρώην βασίλειο των Mustang στο Βόρειο Νεπάλ, κουβαλάει ανθρώπινα λείψανα που βρέθηκαν σε επιτύμβια κρύπτη 11 Αρχαιολογικές Ανακαλύψεις που Αποδεικνύουν ότι Κόσμος μας είναι Γεμάτος Μυστικά. Με την 4η θα Ανατριχιάσετε! - Εικόνα3 Τα απομεινάρια 27 ανδρών, γυναικών και παιδιών, βρίσκονται σε μια τεχνητή σπηλιά βουνό στο Νεπάλ. Τα κομμένα οστά τους, υποδεικνύουν μια ανεξήγητη ιεροτελεστία. Οι σκελετοί βρίσκονται στην παράξενη κρύπτη για περίπου 1.500 χρόνια.

5. Η πανοραμική θέα της Λέπτις Μάγκνα στη Δυτική Λιβύη 11 Αρχαιολογικές Ανακαλύψεις που Αποδεικνύουν ότι Κόσμος μας είναι Γεμάτος Μυστικά. Με την 4η θα Ανατριχιάσετε! - Εικόνα4 Είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο καλοδιατηρημένες ρωμαϊκές πόλεις που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Αυγούστου και του Τιβέριου. Μέχρι και σήμερα, σώζονται κάποια εντυπωσιακά ερείπια. Επίσης, οι αρχαιολόγοι εξακολουθούν να ανακαλύπτουν και νέα ευρήματα κατά καιρούς. 6. Το κάστρο του Palenque 11 Αρχαιολογικές Ανακαλύψεις που Αποδεικνύουν ότι Κόσμος μας είναι Γεμάτος Μυστικά. Με την 4η θα Ανατριχιάσετε! - Εικόνα5 Το κύριο χαρακτηριστικό της αρχαίας πόλης του Palenque στη βόρειο-ανατολική μεξικανική πολιτεία του Τσιάπας, είναι ένα παλάτι με ένα τετραώροφο πύργο, που δεν έχει βρεθεί όμοιό του σε οποιαδήποτε άλλη πόλη των Μάγια. Οι ειδικοί πιστεύουν, ότι οι Μάγιας χρησιμοποιούσαν τον πύργο για να παρακολουθούν τις ακτίνες του ήλιου, να πέφτουν απευθείας στην επιγραφές του ναού την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου.

7. Αυτό το διακοσμητικό βρέθηκε στον τάφο του βασιλιά Tut 11 Αρχαιολογικές Ανακαλύψεις που Αποδεικνύουν ότι Κόσμος μας είναι Γεμάτος Μυστικά. Με την 4η θα Ανατριχιάσετε! - Εικόνα6 Αυτό το διακοσμητικό με τη μορφή ενός αιχμαλώτου Nubian, βρέθηκε στον τάφο του βασιλιά Tut. Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο Φαραώ το τοποθετούσε στο έδαφος με τη μορφή στραμμένη προς τα κάτω. Αυτό, ήταν ένα σύμβολο ταπείνωσης των Nubians.

8. Ο Luis Leakey και η οικογένειά του ψάχνουν για ένα ανθρωποειδές στο Φαράγγι Olduvai 11 Αρχαιολογικές Ανακαλύψεις που Αποδεικνύουν ότι Κόσμος μας είναι Γεμάτος Μυστικά. Με την 4η θα Ανατριχιάσετε! - Εικόνα7 Ο παλαιοανθρωπολόγος Luis Leakey ήταν ένθερμος υποστηρικτής της εξέλιξης. Ήταν στο φαράγγι Olduvai, όπου μετά από 30 χρόνια ανασκαφής, ανακάλυψε τελικά το κρανίο ενός από τους προγόνους του σύγχρονου ανθρώπου.

9. Χιλιάδες στρατιώτες από τερακότα με τα άλογά τους φρουρούν τον τάφο του αυτοκράτορα Qin Shi Huang 11 Αρχαιολογικές Ανακαλύψεις που Αποδεικνύουν ότι Κόσμος μας είναι Γεμάτος Μυστικά. Με την 4η θα Ανατριχιάσετε! - Εικόνα8 Σύμφωνα με την επιθυμία του αυτοκράτορα, τα αγάλματα έπρεπε να τον συνοδεύουν στη μετά θάνατον ζωή. Ορισμένοι ειδικοί, θεωρούν ότι ο στρατός από τερακότα ήταν ένα πολύ προοδευτικό βήμα για την εποχή, αφού το έθιμο έλεγε να θάβονται ζωντανοί πολεμιστές σε τέτοιες περιπτώσεις.

10. Οι Ορθόλιθοι του Στέννες 11 Αρχαιολογικές Ανακαλύψεις που Αποδεικνύουν ότι Κόσμος μας είναι Γεμάτος Μυστικά. Με την 4η θα Ανατριχιάσετε! - Εικόνα9 Υπάρχουν πολλοί μύθοι που συνδέονται με αυτές τις πέτρες της Σκωτίας. Πολλοί λένε, ότι αυτός ο τόπος χρησιμοποιήθηκε για θυσίες. Αλλά αυτή η ερμηνεία εξακολουθεί να αφήνει πολλά ερωτηματικά. 11. Η παγωμένη μούμια Ότζι, ανακαλύφθηκε το 1991 στις Άλπεις Οtztal στο Τιρόλο 11 Αρχαιολογικές Ανακαλύψεις που Αποδεικνύουν ότι Κόσμος μας είναι Γεμάτος Μυστικά. Με την 4η θα Ανατριχιάσετε! - Εικόνα10 Σύμφωνα με μελέτες, ο Ότζι γεννήθηκε περίπου το 3.300 π.Χ., πράγμα που σημαίνει ότι είναι η παλαιότερη μούμια στην Ευρώπη. Μετά από μια συγκριτική ανάλυση DNA, αποδείχθηκε ότι μεταξύ των 4.000 ανδρών που ζουν στο Τιρόλο, 19 από αυτούς σχετίζονται με αυτόν.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ