-

Ασπρόπυργος: Ποιός είναι ο 30χρονος γυμναστής που κατnγορείται για παρενόχλnση μαθητών

Επικαιρότητα
Νέα

Σοκ έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για τον γυμναστή δημοτικού σχολείου στον Ασπρόπυργο

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων μαθητών είναι γυμναστής δημοτικού σχολείου στον Ασπρόπυργο.  Ο 30χρονος καθηγητής κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση και θα απολογηθεί στον ανακριτή για όσα τον κατηγορούν μαθητές και γονείς.

Οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες το πρωί της Δευτέρας (6-11-23) στα πλαίσια του αυτοφώρου, για παράβαση του άρθρου «337» Προσβολή Γενετήσιας Αξιοπρέπειας κατ’εξακολούθηση.

Πρόκειται για τον Κ. Χ. ηλικίας 30 ετών ο οποίος ήταν γυμναστής Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου.

Σημειώνεται ότι για το περιστατικό και για προγενέστερα περιστατικά, ελήφθησαν 8 ένορκες καταθέσεις από γονείς μαθητών και 1 κατάθεση από τον διευθυντή του σχολείου.

Ο κατηγορούμενος προσκόμισε γνωμάτευση με την οποία δηλώνει ότι έχει αναπηρία 67% συνέπεια διαταραχής Asperger. Ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης ο οποίος διέταξε να μεταχθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Προανάκριση διενεργεί το ΤΑ Ασπροπύργου.

«Τα γαργαλούσε στην κοιλιά και τις μασχάλες» – Οι καταγγελίες γονέων για τον 30χρονο γυμναστή

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες στο 6ο δημοτικό σχολείο των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, έπειτα από τις καταγγελίες παιδιών και γονέων για τη συμπεριφορά του 30χρονου γυμναστή, ο οποίος συνελήφθη.

Μάλιστα, η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του καθηγητή. Η κατηγορία που του απαγγέλθηκε είναι κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή. Μετά την άσκηση της δίωξης, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε ανακριτή, από τον οποίο έχει το δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Την εξέλιξη της υπόθεσης, περιέγραψε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, τονίζοντας πως δεν υπήρξε σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση, ωστόσο η συμπεριφορά του 30χρονου ήταν αυτή που εξόργισε τους γονείς.

«Κάναμε γενική συνέλευση την Κυριακή και εκεί, ένας πατέρας ανέφερε πως ο γυναστής γαργαλάει το παιδί του στην κοιλιακή χώρα και τις μασχάλες. Ρωτήσαμε τα παιδιά μας τι έχει συμβεί και μας ανέφεραν το ίδιο. Τα περιστατικά για τα οποία έχουν γίνει καταγγελίες, δεν αφορούν σε σεξουαλκή κακοποίηση, δεν υπάρχει σεξουαλική κακοποίηση. Το μόνο για το οποίο τον κατηγορούμε, είναι για τα γαργαλήματα, τα παιδιά του έλεγαν πως δεν θέλουν κι εκείνος συνέχιζε. Επίσης, δεν έβγαζε τα παιδιά έξω, αλλά τα κρατούσε μέσα στην τάξη την ώρα της γυμναστικής για να γαργαλούν το ένα το άλλο ή να το κάνει ο ίδιος» είπε η πρόεδρος του συλλόγου και συνέχισε: «Ο διευθυντής του έκανε σύσταση. Μάζεψα τους γονεις και τα παιδιά και όλα μας είπαν τα ίδια, για τα γαργαλήματα σε κοιλιά και μασχάλη. Ακόμη, υπήρξε ένα παιδάκι της 6ης δημοτικού τον ρώτησε ‘πού να κάτσω’ και του απάντησε ‘έλα πάνω μου’. Και σε ένα άλλο περιστατικό που δεν έχει επιβεβαιωθεί, πήρε αγκαλιά ένα κορίτσι και του έκανε λίγο προς τα κάτω τη μπλούζα για να δει αν έχει κάποια γρατζουνιά. Μιλάμε για πάνω από 30 παιδιά».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε στο γεγονός που εξόργισε περισσότερο τους γονείς: «Τον φώναξαν οι γονείς ατα κάγελα του σχολείου και τον ρώτησαν γιατί τα γραγαλάει. Αυτός το αρνήθηκε και έφυγε».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πατέρας ενός από τα παιδιά που έκαναν γυμναστική με τον 30χρονο, λέγοντας: «Τα εβαζε μέσα στην τάξη εν ώρα γυμναστικής και δεν τα άφηνε να βγουν έξω. Να τονίσουμε κάτι, δεν υπάρχει σεξουαλική παρενόχληση. Δεν γνωρίζω αυτά ου αναφερθηκαν, πως βρισκόταν στο φάσμα του αυτισμού, πρώτη φορά το ακούω από εσάς. Τον γνώρισα χθες. Μάθαμε πως γαργαλάει τα παιδιά μέσα στην τάξη, ενώ βάζει και τα ίδια να γαργαληθούν μεταξύ τους. Μερικά δεν ήθελαν να το κάνουν».

Και μια μητέρα, η οποία έχει τέσσερα παιδιά στο συγκεκριμένο σχολείο, περιγράφει στο protothema.gr όσα της ανέφερε ο μικρός της γιος για όσα έκανε ο γυμναστής.

«Εγώ ρώτησα τα παιδιά μου τι ακριβώς γίνεται με το δάσκαλο. Έχω τέσσερα παιδιά εδώ. Μου είπαν τα τρία αγόρια που κάνουν μάθημα με το συγκεκριμένο δάσκαλο πως τα γαργαλούσε ενώ έπαιζαν. Δεν το έβλεπαν πονηρά. Αλλά χθες το βράδυ πήρα με το καλό τον μικρό και τον ρώτησα πες μου ακριβώς τι έχει γίνει με το δάσκαλο. Μου λέει ‘μαμά εμένα με γαργαλούσε στην κοιλιά και ήθελε να με πειράξει πιο κάτω και εγώ του έσπρωχνα τα χέρια. Το παιδί δεν ήθελε και του έσπρωχνε τα χέρια. Έχει γίνει ξανά κάτι τέτοιο σε άλλο παιδί αλλά τώρα λένε πως έγινε κατά λάθος», ανέφερε η μητέρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ