Αυστραλία: Ένταση σε διαδήλωση υπέρ της Χρυσής Αυγής

Χρειάστηκε η παρέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης προκειμένου οι διαδηλωτές του κόμματος «Αυστραλία Πρώτα» να μην συγκρουστούν με ομάδα αντιφασιστών που είχε συγκεντρωθεί έξω από το ελληνικό προξενείο

Ένταση επικράτησε την Παρασκευή στο Μπρισμπέιν ανάμεσα σε οπαδούς του κόμματος «Αυστραλία Πρώτα» που διαδήλωσαν υπέρ της Χρυσής Αυγής και αντιφασίστες. Μάλιστα τα επεισόδια ίσως να έπαιρναν μεγάλες διαστάσεις αν δεν επενέβαινε μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Οι αντιφασίστες φώναζαν συνθήματα όπως «Οι Μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην Αυστραλία, όχι όμως και οι Ναζί».

Η συγκέντρωση στήριξης των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ με πολύ μικρή συμμετοχή διοργανώθηκε έξω από τα γραφεία του Ελληνικού προξενείου. 

Αυτή ήταν η τρίτη διαδήλωση υπέρ της ΧΑστην Αυστραλία με τις προηγούμενες δύο να διοργανώνονται έξω από το Ελληνικό Προξενείο του Σίδνεϊ με επίσης μικρή συμμετοχή.

Τη διαδήλωση καταδίκασε ο υπουργός Πολυπολιτισμού του Κουϊνσλαντ, Γλέν Έλμς, δηλώνοντας πως «ο ρατσισμός θα πρέπει να καταδικάζεται με κάθε ευκαιρία». «Καταδικάζω τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και καλώ όλους τους κατοίκους του Κουίνσλαντ να τις καταδικάσουν επίσης» συμπλήρωσε ο Ελμς.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ