Αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη

Ο δείκτης αυτός επανήλθε σε επίπεδα πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στις χώρες που έχουν υιοθετήσει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6½ ετών, αυξήθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη σύμφωνα με μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Ο δείκτης αυτός επανήλθε σε επίπεδα πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στις χώρες που έχουν υιοθετήσει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ο δείκτης, ο οποίος βασίζεται σε έρευνες μεταξύ των καταναλωτών, κατέδειξε ότι η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών στην ευρωζώνη αυξήθηκε στο -8,7 τον Απρίλιο από -9,3 τον Μάρτιο. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο καταναλωτικής εμπιστοσύνης που έχει καταγραφεί από τον Νοέμβριο του 2007, σύμφωνα με τη Κομισιόν.

Ο άνοδος υπερέβη τις προσδοκίες των αναλυτών. Οι οικονομολόγοι της τράπεζας ING, για παράδειγμα, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προειδοποιούσαν πως οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης στην Ουκρανία μπορεί να «μειώσουν κατά τι την αισιοδοξία» των καταναλωτών στην ευρωζώνη. Ωστόσο αυτή η κρίση μέχρι στιγμής δεν μοιάζει να είχε μεγάλες συνέπειες.
Στην ΕΕ των 28, η καταναλωτική εμπιστοσύνη επίσης συνέχισε να αυξάνεται τον Απρίλιο, φθάνοντας το -5,8 από -6,7 τον Μάρτιο.

Τα στοιχεία αυτά προστέθηκαν σε μια σειρά θετικών οικονομικών ειδήσεων για την 18μελή ευρωζώνη ως σύνολο, που βγήκε από την ύφεση μόλις το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ