Βασανιστής ο πρίγκιπας του Μπαχρέιν;

Κινδυνεύει να διωχθεί ο Άραβας πρίγκιπας εάν ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο 

Για συμμετοχή σε βασανιστήρια κινδυνεύει να διωχθεί ο πρίγκιπας του Μπαχρέιν, Νάσερ μπιν Χαμάντ Αλ Χαλίφα, εάν ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα, ο πρίγκιπας κατηγορείται για συμμετοχή σε βασανιστήρια φυλακισμένων στο Μπαχρέιν πριν την εξέγερση υπέρ της δημοκρατίας στη χώρα το 2011.

Η βασιλική εισαγγελική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου έκρινε πρόσφατα ότι ο πρίγκηπας δεν μπορεί να διωχθεί λόγω διπλωματικής ασυλίας που του έχει χοηρηγηθεί, όμως, ένας πρόσφυγας από το Μπαχρέιν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ζητεί αναθεώρηση της προαναφερθείσας απόφασης ως εσφαλμένη από νομική άποψη.

Ο ίδιος μάλιστα ισχυρίζεται ότι χτυπήθηκε βάναυσα και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εξαιτίας της συμμετοχής του σε διαδηλώσεις στο Μπαχρέιν τον Φεβρουάριο του 2011.

Οι κατηγορίες εναντίον του πρίγκιπα αφορούν στη συμμετοχή του στο βασανισμό τριών φυλακισθέντων στη μικρή αραβική μοναρχία στον Περσικό Κόλπο πριν από τρία χρόνια. Η πλευρά του πρίγκιπα, ο οποίος ταξιδεύει συχνά στη Μεγάλη Βρετανία, αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ