Βενεζουέλα: Αστυνομικός νεκρός από σφαίρες σε διαδήλωση

Από τις 4 Φεβρουαρίου η χώρα συγκλονίζεται από ένα φοιτητικό κίνημα διαμαρτυρίας

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σήμερα από πυρά στο Καράκας στη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της δημοτικής αστυνομίας.

«Ένας αστυνομικός δυστυχώς έχασε τη ζωή του όταν επλήγη από σφαίρα στο λαιμό», δήλωσε ο διευθυντής της δημοτικής αστυνομίας του Πολιτσακάο, στο ανατολικό Καράκας, Γιόργι Καρβαζάλ προσθέτοντας ότι ένα ακόμη μέλος των δυνάμεων της τάξης τραυματίστηκε από σφαίρα.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή, οι δύο αστυνομικοί επλήγησαν από τα πυρά στη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη διάλυση νωρίτερα την ίδια ημέρα τεσσάρων καταυλισμών που είχαν στήσει εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα οι διαδηλωτές στο ανατολικό Καράκας.

Δύο ακόμη αστυνομικοί τραυματίστηκαν από αιχμηρά αντικείμενα, πρόσθεσε ο Καρβαζάλ.

Από τις 4 Φεβρουαρίου η χώρα συγκλονίζεται από ένα φοιτητικό κίνημα διαμαρτυρίας, με την αντιπολίτευση να επικρίνει την πολιτική του σοσιαλιστή προέδρου Μαδούρο, διαδόχου του Ούγκο Τσάβες που πέθανε το Μάρτιο του 2013. Τα βίαια επεισόδια στο περιθώριο των διαδηλώσεων έχουν προκαλέσει το θάνατο 41 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 700, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Παρά τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου που διαθέτει η Βενεζουέλα στον κόσμο, τα οποία φέρνουν στα ταμεία της 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, η χώρα μαστίζεται εδώ και μήνες από οξεία οικονομική κρίση, με συνεχείς ελλείψεις και αυξανόμενο πληθωρισμό (άνω του 60% ετησίως).
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ