Βιετνάμ: Τουλάχιστον 112 παιδιά έχουν πεθάνει φέτος από την ιλαρά

Στη χώρα έχουν καταγραφεί συνολικά 8.500 κρούσματα ιλαράς – Το 87% αυτών αφορούσε σε παιδιά που δεν είχαν εμβολιαστεί 

Τουλάχιστον 112 παιδιά έχουν πεθάνει φέτος από ιλαρά στο Βιετνάμ, όπως μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Υγείας του Βιετνάμ, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες Πέμπτη, στη χώρα έχουν καταγραφεί φέτος 8.500 κρούσματα ιλαράς, όπως μετέδωσε το Tuoitrenews.

Το 87% των κρουσμάτων αφορούσε σε παιδιά που δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της ασθένειας ή πουν δεν ήταν ξεκάθαρο αν είχαν εμβολιαστεί.

Τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη εξαιτίας των πολλών περιστατικών, ενώ ανήσυχοι γονείς πηγαίνουν με τα υγιή παιδιά τους για να εξεταστούν, γεγονός που προκαλεί μεγαλύτερη εξάπλωση της ασθένειας.

Μια σειρά σκανδάλων που αφορούσαν τον εμβολιασμό και τα οποία έχουν αποκαλυφθεί τον τελευταίο χρόνο έχουν αποθαρρύνει τους γονείς από το να εμβολιάζουν τα παιδιά τους.
Σκάνδαλα τα οποία αφορούσαν λάθος φάρμακα ή ακατάλληλες δόσεις με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους βρέφη, έχουν προκαλέσει δυσπιστία στο κοινό, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Στις 10 Απριλίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας του Βιετνάμ Νγκουγέν Ταν Λονγκ δήλωσε ότι ο αριθμός των θανάτων είναι μόνο 25, προκαλώντας σφοδρές επικρίσεις ότι οι αξιωματούχοι προσπαθούν να συγκαλύψουν το εύρος της επιδημίας.

Το τελευταίο ξέσπασμα επιδημίας ιλαράς στο Βιετνάμ ήταν το 2009-2010, οπότε είχαν πεθάνει δύο παιδιά.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ