Βίντεο-σοκ από την Οδησσό: Αποτελείωναν με ρόπαλα όσους προσπαθούσαν να σωθούν!

Πυροβολούσαν τους εγκλωβισμένος στο κτιρίου της Οδησσού

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες εικόνες που έρχονται από την Ουκρανία, σχετικά με το μακελειό στην Οδησσό, όπου το βράδυ της Παρασκευής 39 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί.

Σε ένα νέο βίντεο που είδε το «φως» της δημοσιότητας απεικονίζονται Ουκρανοί εθνικιστές να χτυπούν και να πυροβολούν εγκλωβισμένους που πηδούσαν στο κενό για να σωθούν από τις φλόγες.

Οι άτυχοι πολίτες, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν στο κτίριο αναζητώντας καταφύγιο από τα επεισόδια τα οποία σημειώνονταν γύρω τους, πηδούσαν από τα παράθυρα και κατέληγαν στο έδαφος τραυματισμένοι για να λάβουν τα τελειωτικά χτυπήματα από ομάδες εθνικιστών που τους περίμεναν με όπλα και ρόπαλα.

Σοκ προκαλεί και ένα άλλο βίντεο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή και δείχνει έναν άνθρωπο που μοιάζει να ανήκει στις δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας να σηκώνει το περίστροφό του και να πυροβολεί πολλές φορές προς το φλεγόμενο κτήριο, που είναι γεμάτο κόσμο. 

Την Κυριακή, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο, το οποίο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τη φωτιά και έγινε ο τάφος δεκάδων συμπολιτών τους για να αποτίσουν φόρο τιμής.

Γιατσενιούκ: Σχέδιο των Ρώσων οι δολοφονίες στην Οδησσό
Εν τω μεταξύ, ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ, κατονόμασε την αστυνομία ως υπεύθυνη για το τραγικό μακελειό και ανακοίνωσε πως καρατομήθηκαν οι υπεύθυνοι.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες στη Ρωσία, υποστηρίζοντας πως τα επεισόδια ήταν αποτέλεσμα της παρουσίας Ρώσων πρακτόρων στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία έστειλε κάποιους εδώ για να προκαλέσουν το χάος όμως η χώρα πρέπει να ενωθεί και να συμφιλιωθεί για να μη δώσει στους τρομοκράτες που στηρίζει η Μόσχα την ευκαιρία να διχάσουν το λαό μας» συνέχισε ο ίδιος.

«Ο στόχος της Ρωσίας είναι να επαναλάβει στην Οδησσό ό,τι συνέβη στα Ανατολικά» προσέθεσε ο ίδιος.

«Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχουν χρηματοδοτήσει και οργανώσει επαγγελματίες που έχουν χειραγωγήσει απλούς πολίτες, όμως η ενότητά μας θα είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς τους τρομοκράτες».

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μετά τα γεγονότα της 2ας Μαΐου όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας της πόλης απομακρύνθηκαν και θα αντικατασταθούν καθώς απέτυχαν στο έργο τους.

«Εάν είχαν κάνει τη δουλειά τους τα σχέδια αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων θα είχαν αποτραπεί», υποστήριξε.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ