Βίντεο: 22χρονος στη Βρετανία καταδικάστηκε γιατί έφαγε… χρυσόψαρο

Κατέγραψε σε βίντεο τον εαυτό του να καταναλώνει ένα ποτήρι με καυτερή σάλτσα Ταμπάσκο, τεκίλα, ένα ωμό αυγό και ένα ζωντανό το άτυχο ψαράκι

Πρόστιμο σχεδόν 1.000 ευρώ επέβαλε βρετανικό δικαστήριο σε έναν νεαρό, ο οποίος κατάπιε ζωντανό ένα χρυσόψαρο και δεν παρέλειψε να αναρτήσει στο Facebook το… κατόρθωμά του!

Πρόκειται για τον 22χρονο Γκάβιν Χόουπ, ο οποίος την Πρωτοχρονιά κατέγραψε σε βίντεο τον εαυτό του να καταναλώνει ένα ποτήρι με καυτερή σάλτσα Ταμπάσκο, τεκίλα, ένα ωμό αυγό και τροφή για ψάρια, πριν καταβροχθίσει ζωντανό το άτυχο ψαράκι.

Ωστόσο, φαίνεται πώς η ιδέα του να «ανεβάσει» το συγκεκριμένο βίντεο στο Διαδίκτυο δεν ήταν και τόσο καλή αφού δέχθηκε μήνυση από την βασιλική εταιρεία προστασίας των ζώων (RSPCA) με τελικά το δικαστήριο του επέβαλε πρόστιμο 330 λιρών και να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα.

Ο δικαστής του δικαστηρίου του Γκέιτσχεντ στη βορειοανατολική Αγγλία, ο οποίος καταδίκασε τον νεαρό άνδρα βάσει της νομοθεσίας για τη βαρβαρότητα ενάντια στα ζώα, καταδίκασε την «ηλίθια» συμπεριφορά του.

Η επικεφαλής επιθεωρήτρια της RSPCA, Μισέλ Τσάρλτον, επικαλέστηκε την έκθεση ενός κτηνιάτρου, που αποδείκνυε ότι «το στομάχι συνιστά μια περιοχή εντελώς ακατάλληλη για ένα χρυσόψαρο, το οποίο καταδικάζεται σε ένα αργό θάνατο εξαιτίας των επιπτώσεων από την έλλειψη οξυγόνου, των αυξημένων επιπέδων οξύτητας (ph) και του αλκοόλ που έχει απορροφηθεί».

Η ίδια χαιρέτισε την απόφαση, επαναλαμβάνοντας την απαίτηση να μπει ένα τέλος σε μια πρακτική «σκληρή» που συνιστά «μόδα» στο διαδίκτυο, και κάλεσε τους πολίτες να καταγγείλουν αυτούς που την ασκούν.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ