Βίντεο: Η έκρηξη στη Χαλέπι που κατεδάφισε ξενοδοχείο

Οι αντάρτες έσκαψαν τούνελ και τοποθέτησαν τα εκρηκτικά κάτω από το ξενοδοχείο, σύμφωνα με τις πληροφορίες

Βίντεο – ντοκουμέντο καταγράφει την τεράστια έκρηξη, που κατεδάφισε το πρωί της Πέμπτης ξενοδοχείο στο Χαλέπι της Συρίας. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως μαζί με το ξενοδοχείο, κατεδαφίστηκαν και γειτονικά κτήρια. 

Το ξενοδοχείο ονομάζεται Charlton και το χρησιμοποιούσαν ως στρατιωτική βάση τα κυβερνητικά στρατεύματα του Άσαντ, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. Το ξενοδοχείο βρισκόταν στην άκρη της παλιάς πόλης στο Χαλέπι, ενώ από την πρώτη στιγμή της έκρηξης, φαίνεται να υψώνεται μια τεράστια στήλη καπνού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπεύθυνοι για την ανατίναξη είναι αντάρτες που ανήκουν στην ομάδα «Ισλαμικό Μέτωπο» και που τοποθέτησαν τεράστια ποσότητα εκρηκτικών υλών σε τούνελ που έσκαψαν κάτω από το ξενοδοχείο Charlton, ώστε να προκαλέσουν την έκρηξη από απόσταση.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως το ξενοδοχείο έχει καταστραφεί ολοσχερώς από την έκρηξη, αλλά ότι δεν υπάρχουν απώλειες μεταξύ των στρατευμάτων. 

Το Χαλέπι, η μεγαλύτερη πόλη της Συρίας και πρώην εμπορικό κέντρο, βομβαρδίστηκε ανηλεώς από την  κυβέρνηση, αφότου πέρασε στα χέρια ανταρτών το 2010, ενώ σήμερα χωρίζεται σε γειτονιές που ελέγχουν οι δυνάμεις του Άσαντ ή αντάρτες.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ