-

Βόρεια Κορέα: Τι σημειώνουν όλοι αυτοί δίπλα στον ηγέτη;

Μα είναι δυνατόν να μιλά ο σπουδαίος άντρας και να μην καταγράφονται όσα λέει;

Μια εικόνα που οι προσεκτικοί αναγνώστες, ειδικά των θεμάτων που αφορούν στις επισκέψεις και τις επίσημες εκδηλώσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν σίγουρα προσέξει: Γύρω του, διάφοροι άντρες κρατούν μικρά μπλοκάκια στα χέρια και σημειώνουν, σημειώνουν, σημειώνουν…

Σε κάθε βήμα, σε κάθε κίνηση, σε κάθε έκφραση του Κιμ Γιονγκ Ουν, τουλάχιστον 4-5 άτομα είναι δίπλα του στη φωτογραφία, με τα μπλοκάκια στο χέρι.

Το θέμα προκάλεσε τη διεθνή κοινή γνώμη και επιστρατεύτηκαν ειδικοί για να… εξηγήσουν το φαινόμενο. Όπως αναφέρει το BBC, πρόκειται για ένα επικοινωνιακό κόλπο του Κιμ Γιονγκ Ουν, που μάλιστα πρώτος είχε καθιερώσει ο παππούς του: Όσοι ακούν το μεγάλο ηγέτη σημειώνουν τα σημαντικότατα λόγια του και τις γνώσεις που μεταδίδει στους «υπηκόους» του!

Κάπως σαν πανεπιστημιακή παράδοση δηλαδή, που θα πρέπει ο φοιτητής να κρατά σημειώσεις από τις σοφές κουβέντες του καθηγητή του.
 
Εκτός των άλλων βέβαια, γεννάται και η απορία, πώς είναι δυνατόν ο Βορειοκορεάτης να είναι ειδικός σε όλα τα θέματα, ώστε να «διδάσκει» και τους υπολοίπους…
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ