Βρετανία: Aκούγωντας τα τραγούδια του γάμου της «ξύπνησε» από το κώμα!

Η 48χρονη Μαρία Νιλ επέστρεψε στη ζωή όταν ο σύζηγός της Στιβ αποφάσισε να «θυμίσει» στη γυναίκα του τις μελωδίες του «Unchained Melody» των Righteous Brothers και το «If You Don’t Know Me By Now» των Simply Red.

Η Μαρία Νίλ από τη Βρετανία μητέρα τεσσάρων παιδιών είχε καταρρεύσει κατά τη διάρκεια του πάρτι γενεθλίων του συζύγου της Στηβ εξαιτίας εγκεφαλικού επεισοδίου. Από τότε έπεσε σε κώμα και οι γιατροί είχαν πει στην οικογένεια της πως θα έπρεπε πια να περιμένει το χειρότερο.

Η 48χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου και μετά την αεροδιακομιδή της οι γιατροί την έβαλαν σε τεχνητό κώμα ύστερα από 2ωρη επέμβαση και επί επτά ημέρες την παρακολουθούσαν εντατικά. Παρά τις προσπάθειες να την ξυπνήσουν, αυτό δεν συνέβη.

Από το πλευρό της δεν έφυγαν στιγμή ο σύζυγός της, η 20χρονη κόρη της Κίρστι και οι τρεις γιοι της, Κέρτις, Κέιραν, και Κάμερον που μετρούσαν κάθε λεπτό ελπίζοντας να τη δουν να συνέρχεται από το κώμα.

Την έβδομη μέρα ο σύζηγός της Στηβ αποφάσισε να «θυμίσει» στη γυναίκα του την ημέρα του γάμου τους: να παίξει για εκείνη τα τραγούδια που είχαν χορέψει στο γάμο τους, 21 χρόνια πριν. Το «Unchained Melody» των Righteous Brothers και το «If You Don’t Know Me By Now» των Simply Red.

After seven days doctors told Steve to expect the worst, but after he played Maria her two favourite wedding songs she showed signs of response and woke up a day later

While he was playing the songs Mrs Neal began moving her arm and then gently nodding, regained consciousness a day later and is now able to write and speak

Όσο απίστευτο κι αν σας ακούγεται το θαύμα έγινε: μέσα σε μία ώρα η Maria έδειξε τα πρώτα σημάδια απόκρισης κουνώντας το χέρι της και κάνοντας ένα μικρό νεύμα!

Μέσα στις επόμενες δυο ημέρες άρχισε να ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα όλο και περισσότερο και τελικά άνοιξε τα μάτια της. 
Λίγες μέρες μετά κατάφερε να κρατήσει στο χέρι της στυλό και να επικοινωνήσει με το περιβάλλον της γράφοντας έστω σύμβολα όπως «Η20» όταν ήθελε νερό. Δύο εβδομάδες αργότερα, είχε αποκατασταθεί και η ομιλία της.

«Της μιλούσαμε για ώρες και ψάχναμε ποιο ερέθισμα μπορεί να την έκανε να αντιδράσει», λέει η κόρη της Kyrstie. «Ο μπαμπάς μου κατέβασε τα τραγούδια του γάμου τους στο κινητό του και έβαλε τη μαμά μου να τα ακούσει, πνιγμένος στα δάκρυα. Μου ράγιζε την καρδιά αλλά μετά από λίγο την είδαμε να κουνά το δεξί της χέρι!».

Maria is still recovering in hospital but is allowed to visit her home occasionally

Παρά την πρόοδο της Maria, οι γιατροί προειδοποιούν την οικογένειά της πως δεν θα αναρρώσει πλήρως από το εγκεφαλικό και πως θα χρειαστεί να περάσει την υπόλοιπη ζωή της με κάποια προβλήματα και αναπηρίες που θα της αφήσει η περιπέτεια της υγείας της.

Εκτιμάται πως δεν θα έχει μεγάλη ευχέρεια κινήσεων αλλά θα μπορεί να κινείται μέσα στο σπίτι της και να έχει κάποια ανεξαρτησία.

Η οικογένειά της προσπαθεί τώρα απεγνωσμένα να συγκεντρώσει σχεδόν 37.000 ευρώ για να μπορέσει να κάνει το σπίτι κατάλληλο για τη Maria.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ