Χημικά Συρίας: Μηνυτήρια αναφορά για την καταστροφή τους στη Μεσόγειο

Η επίμαχη κίνηση πολιτών υποστηρίζει ότι υπάρχουν παραβιάσεις του περιβαλλοντικού διεθνούς και Ελληνικού δικαίου από την πλευρά της χώρας μας

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε για τα περαιτέρω από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μηνυτήρια αναφορά της «Κίνησης Πολιτών Ενάντια στην  Εξουδετέρωσης των Χημικών Όπλων της Συρίας στη Θάλασσα της Μεσόγειου».

Η επίμαχη κίνηση πολιτών υποστηρίζει ότι υπάρχουν παραβιάσεις του περιβαλλοντικού διεθνούς και Ελληνικού δικαίου από την πλευρά της χώρας μας, γιατί παραλείπει να ασκήσει τα δικαιώματα τα οποία της παρέχει  η νομοθεσία για την περιβαλλοντική διακινδύνευση που προκαλεί το γνωστό φορτίο με τα χημικά στην Μεσόγειο.

Όπως υποστηρίζεται μεθοδεύεται να πραγματοποιηθεί ανοιχτά της Μεσογείου η καταστροφή 1.000 τόνων χημικών από το οπλοστάσιο της Συρίας.

Ακόμη, υπογραμμίζεται στην μηνυτήρια αναφορά ότι υπάρχουν ενδείξεις ποινικών ευθυνών από πράξεις και παραλείψεις κρατικών οργάνων, αναφορικά με την περιβαλλοντική νομοθεσία, αλλά και ευθύνες ενόψει του κινδύνου ζημιάς ρύπων, κ.λπ. στο θαλάσσιο, αλλά και στο ανθρωπογενές περιβάλλον της Μεσογείου.

Τέλος, σημειώνεται ότι από τον Νοέμβριο του 2013 δεν υπάρχει καμία  επίσημη κρατική πληροφόρηση για το επίμαχο θέμα των χημικών.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ