Δάνειο 17 δισ. δολ. στην Ουκρανία από το ΔΝΤ

Η οικονομική βοήθεια θα ξεκλειδώσει περαιτέρω πιστώσεις από άλλους δανειστές ύψους περίπου 15 δισ. δολαρίων

Διετές πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης προς την Ουκρανία ύψους 17 δισ. δολαρίων ενέκρινε την Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στο πλαίσιο της στήριξης της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας προκειμένου να ανακάμψει μετά από μήνες πολιτικής αναταραχής.

Η οικονομική βοήθεια θα ξεκλειδώσει περαιτέρω πιστώσεις από άλλους δανειστές ύψους περίπου 15 δισ. δολαρίων, με στόχο να σταθεροποιηθεί η οικονομία της Ουκρανίας εν μέσω της χειρότερης εσωτερικής αναταραχής από την ανεξαρτησία της το 1991.

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, που περιλαμβάνει εκπροσώπους τόσο από τη Ρωσία όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανοίγει το δρόμο για την άμεση εκταμίευση των πρώτων 3,2 δισ. δολαρίων για να ξεπεραστεί η ανεπάρκεια των ταμειακών διαθεσίμων της ουκρανικής κυβέρνησης.

Το δάνειο του ΔΝΤ επιτρέπει την κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεων της χώρας και την αποφυγή μιας πιθανής χρεοκοπίας. Από αυτή την πρώτη δόση, τα 2 δισ. δολάρια θα δοθούν για τη στήριξη του προϋπολογισμού.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ