Δείτε νέους να κάνουν «σέρφινγκ» στις οροφές των τραίνων

Φτωχοί φοιτητές και εύποροι νέοι άνδρες, «φλερτάρουν» καθημερινά με τον θάνατο κάνοντας Staff Riding…

Στο Γιοχάνεσμπουργκ ένα νέο και επικίνδυνο «σπορ» φαίνεται ότι κερδίζει καθημερινά έδαφος. Ονομάζεται Staff Riding και πρόκειται για το σκαρφάλωμα νέων ανθρώπων, κυρίως φοιτητών, στις οροφές αυτοκινήτων και τρένων, ενώ αυτά βρίσκονται εν κινήσει!

Ο Ιταλός φωτορεπόρτερ Marco Casino έχοντας δει το ντοκιμαντέρ «Surfing Soweto» θέλησε να ταξιδέψει μέχρι το Γιοχάνεσμπουργκ και να «αιχμαλωτίσει» με την κάμερά του τις απίστευτες σκηνές των αναβατών στα τρένα. Ο ίδιος εξομολογείται ότι χρειάστηκε να περάσει μία ολόκληρη εβδομάδα κοντά τους, αλλά χωρίς την κάμερά του, για να κερδίσει πρώτα την εμπιστοσύνη τους, προτού δεχθούν να «παραδοθούν» στον φωτογραφικό φακό του…

Το νέο σπορ είναι βέβαια παράνομο, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνο, αφού πολλοί από τους τολμηρούς νέους που σκαρφαλώνουν στις οροφές των τρένων τραυματίζονται, παθαίνουν ηλεκτροπληξία ή ακρωτηριάζονται.

Τα τρένα στο Γιοχάνεσμπουργκ συνδέουν την μάλλον εύπορη πόλη της Νοτίου Αφρικής με τις φτωχές κωμοπόλεις της περιφέρειας και συχνά οι ταξιδιώτες συνωστίζονται ο ένας πάνω στον άλλον για να φθάσουν στον προορισμό τους. Το να αναρριχώνται οι νέοι στα τρένα είναι ίσως ένας τρόπος να ξεφύγουν από τη βαρεμάρα της αναμονής μέχρι να φθάσουν στον τόπο κατοικίας τους, εξηγεί ο Ιταλός φωτορεπόρτερ.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ