-

Οι διαχωριστικές γραμμές πλουσίων και φτωχών τραβηγμένες με ένα drone!

Οι διαχωριστικές γραμμές πλουσίων και φτωχών τραβηγμένες με ένα Drone...
Ιστορία
Φωτογραφία

Οι διαχωριστικές γραμμές πλουσίων και φτωχών τραβηγμένες  με ένα Drone…

Για το νέο του project “Άνισες Σκηνές” ο  φωτογράφος Τζόνι Μίλερ, με βάση το Κέιπ Τάουν, χρησιμοποίησε ένα Drone για να δείξει την ανισότητα που υπάρχει στη Δημοκρατία της Νοτίου Αφρικής.

«Τις διαφορές στο πώς ζουν οι άνθρωποι μερικές φορές είναι δύσκολο να τις δει κανείς από το έδαφος. Η ομορφιά του να είναι σε θέση να πετάξεις είναι να μπορείς να δείς τα πράγματα από μια νέα προοπτική – να δείς τα πράγματα όπως πραγματικά είναι. Κοιτάζοντας ευθεία προς τα κάτω από ύψος αρκετών εκατοντάδων μέτρων, απίστευτες σκηνές  ανισότητας αναδύονται “-. Έγραψε ο Miller.

Ο Miller εξηγεί ότι ορισμένες από τις κοινότητες  είχαν σχεδιαστεί με τον διαχωρισμό στο μυαλό, ενώ άλλες κατέληξαν έτσι περισσότερο ή λιγότερο απο μόνες τους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών του απαρτχάιντ, όταν ο φυλετικός διαχωρισμός είχε επιβληθεί από το νόμο. Και παρότι οι πολιτικές αυτές έχουν εξαλειφθεί πριν από 22 χρόνια, στην πραγματικότητα, πολλά από αυτά τα εμπόδια, και  ανισότητες που έχουν δημιουργηθεί, εξακολουθούν να υπάρχουν.

 

 

Δείτε και το βίντεο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ