Διεθνές συνέδριο για την ψηφιακή αφήγηση σε εποχές κρίσης

Η ψηφιακή αφήγηση συνδυάζει την παραδοσιακή αφήγηση -που αποτελεί διαχρονικά βασική ανθρώπινη ανάγκη- με τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Ψηφιακή Αφήγηση σε εποχές Κρίσης» διοργανώνει το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει από κοινού με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Ειδικότερα, το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Η Ψηφιακή Αφήγηση σε εποχές Κρίσης», διοργανώνεται στις 8, 9 και 10 Μαΐου στην Αθήνα.

Οργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο η ψηφιακή αφήγηση μπορεί να λειτουργήσει ως απάντηση ή ως αντίδοτο στις διάφορες μορφές της κρίσης.

Εξάλλου, η ψηφιακή αφήγηση συνδυάζει την παραδοσιακή αφήγηση – που αποτελεί διαχρονικά βασική ανθρώπινη ανάγκη – με τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα. Σε μια εποχή κρίσης, η ψηφιακή αφήγηση αποτελεί τόσο μέσο δημιουργικής αντίδρασης και κάθαρσης όσο και μέσο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Στο διεθνές συνέδριο συμμετέχουν μεταξύ άλλων επιστημόνων και ειδικών στο θέμα και αυτοί που πρωτοστάτησαν στην ανάδειξη της ψηφιακής αφήγησης, όπως ο Joe Lambert και η Pip Hardy.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες, παρουσιάσεις εργασιών και πάνελ, όπου θα προβάλλεται ο βιωματικός, εξομολογητικός και λυτρωτικός χαρακτήρας της ψηφιακής αφήγησης, καθώς επίσης και προβολές ψηφιακών ιστοριών των ομιλητών.

Επίσης, θα λάβουν χώρα εργαστήρια για την ψηφιακή αφήγηση (workshops), όπως και παράλληλες δωρεάν δράσεις που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς.
Περισσότερες πληροφορίες στον επίσημο ιστοχώρο του συνεδρίου: http://dst.ntlab.gr/ και στην 
ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: dst14@ntlab.gr. 

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, (http://dst.ntlab.gr/venue).
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ