-

Δήμος Αθηναίων: Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο»

Ποια τα δικαιολογητικά – Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται καθημερινά κατά τις ώρες 9.30 – 13.00, εκτός Παρασκευής

Από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Παντοπωλείο» από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης  του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει την Πέμπτη 15 Μαΐου.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, επί της οδού Πειραιώς 35, καθημερινά κατά τις ώρες 9.30 – 13.00, εκτός Παρασκευής. 

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, αιτήσεις θα γίνονται δεκτές και το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαΐου 2014. 

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι αιτούντες θα πρέπει να είναι δημότες ή μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων και καλούνται να προσκομίζουν σε αντίγραφα τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

– Αίτηση του ενδιαφερόμενου
– Αστυνομική Ταυτότητα του αιτούντος
– Διαβατήριο και Άδειες Διαμονής για όλα τα μέλη της οικογένειας.
– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (όχι παλαιότερο από 6 μήνες). Σε περίπτωση μη έκδοσης πιστοποιητικού από την χώρα προέλευσης απαιτείται η προσκόμιση εγγράφου περί μη έκδοσης και ληξιαρχική πράξη γάμου του αιτούντος και γέννησης για τα τέκνα της οικογένειας.
– Εκκαθαριστικό Εφορίας ή Ε1 θεωρημένο από την εφορία μέχρι την λήξη του τρέχοντος έτους κατάθεσης ή Βιβλιάριο Απορίας για όλα τα ενήλικα μέλη της οικογένειας.
– Κάρτα Ανεργίας (εφόσον υπάρχει).
– Μισθωτήριο συμβόλαιο αν το σπίτι ενοικιάζεται ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή Λογαριασμό ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ (στο όνομα του αιτούντος).
– Πιστοποιητικό αναπηρίας 67% και άνω (εφόσον υπάρχει).
– Βεβαίωση μη ένταξης του αιτούντος σε αντίστοιχο πρόγραμμα παροχής τροφίμων σε περίπτωση που διαμένει ή είναι δημότης σε άλλο Δήμο εκτός του Δήμου Αθηναίων.

Τέλος, να σημειωθεί πως η επιλογή των ωφελούμενων του προγράμματος θα γίνει με κλήρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος σύμφωνα με τον οικείο κανονισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ