Δύο νέοι θάνατοι από τον κορονoϊό MERS

Ένας νέος 25 ετών απεβίωσε στη Τζέντα και μια γυναίκα 69 ετών, ο οργανισμός της οποίας ήταν ιδιαίτερα επιβαρημένος καθώς έπασχε από φυματίωση και αναιμία, απεβίωσε στη Μέκκα

Το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε σήμερα το θάνατο δύο ανθρώπων οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό MERS, αυξάνοντας σε 111 τον απολογισμό των νεκρών από το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής στο βασίλειο, όπου έχουν καταγραφεί 35 νέα κρούσματα μέσα στις τελευταίες τρεις ημέρες.

Ένας νέος 25 ετών απεβίωσε στη Τζέντα και μια γυναίκα 69 ετών, ο οργανισμός της οποίας ήταν ιδιαίτερα επιβαρημένος καθώς έπασχε από φυματίωση και αναιμία, απεβίωσε στη Μέκκα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προβληθεί από τον κοροναϊό MERS μετά την εμφάνισή του στο βασίλειο το 2012 ανέρχεται πλέον σε 396.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε στον ιστότοπό του ότι συνολικά 111 άνθρωποι οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό αυτό έχουν υποκύψει, αναθεωρώντας προς τα πάνω τον απολογισμό των 109 νεκρών που είχε δώσει στη δημοσιότητα λίγες ώρες νωρίτερα.

Χθες Παρασκευή οι υγειονομικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοίνωσαν ότι διαπιστώθηκε ένα πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού MERS στη χώρα. Ο ιός έχει προσβάλει ένα πρόσωπο το οποίο είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Σαουδική Αραβία -την κυριότερη εστία της ασθένειας-, ανέφεραν οι αρχές των ΗΠΑ.

Ο MERS θεωρείται ένας πιο θανάσιμος, αλλά λιγότερο μολυσματικός «συγγενής» του κοροναϊού που προκαλεί το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) που είχε εντοπιστεί το 2003 στην Ασία και έχει μολύνει 8.273 ανθρώπους, εκ των οποίων υπέκυψαν περίπου 800 (9%).

Δεν υπάρχουν εμβόλια ή θεραπεία για τον MERS, ο οποίος είναι θανατηφόρος για πάνω από το 40% των ανθρώπων που προσβάλλει μέχρι σήμερα.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ