Δύτες στη Ν. Κορέα: «Δύσκολο να είσαι θαρραλέος όταν πιάνεις πτώματα στα σκοτεινά νερά»

Συγκλονιστικές οι δηλώσεις των δυτών που ψάχνουν τα πτώματα στο ναυάγιο του φέρι

Ψηλαφιστά υποχρεώνονται να ψάχνουν οι δύτες που συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των εγκλωβισμένων σορών στο ναυάγιο του πλοίου Sewol λόγω των σκοτεινών νερών.

Όπως περιγράφει ο δύτης Χουάνγκ Ντάε-σικ μιλώντας στο Reuters «πρέπει να πιάνουμε τα πάντα με τα χέρια μας. Αυτό είναι το πιο βαρύ και θλιβερό έργο της καριέρας μου μέχρι σήμερα».

«Είμαστε εκπαιδευμένοι για εχθρικά περιβάλλοντα αλλά είναι δύσκολο να είσαι θαρραλέος όταν βρίσκεις πτώματα μέσα στα σκοτεινά νερά» συμπληρώνει ο δύτης, ο οποίος μαζί με την ομάδα του έχει, μέχρι στιγμής εντοπίσει τις σορούς 14 ανθρώπων.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap οι νεκροί πλεόν ανέρχονται σε 150, με τους περισσότερους να έχουν εντοπιστεί στο τέταρτο κατάστρωμα. Υπενθυμίζεται ότι στο φέρυ μποτ επέβαιναν 476 άτομα, τα 339 εκ των οποίων ήταν μαθητές και καθηγητές γυμνασίου που πήγαινε εκδρομή. 

Έφοδος στο σπίτι του πλοιοκτήτη του Sewol
 
Την ίδια ώρα συνεχίζονται και οι έρευνες για τις συνθήκες του τραγικού ναυαγίου με τις αρχές να πραγματοποιούν, σήμερα, Τετάρτη, έφοδο στο σπίτι του Γιού Μπιούνγκ-ουν, του επικεφαλής της πλοιοκτήτριας εταιρείας Chonghaejin Marine Co. Ltd.

Στο στόχαστρο της έρευνες βρίσκεται η πολύπλοκη μετοχική δομή και η οικονομική κατάσταση της εταιρείας καθώς ο Γιού είχε εκτίσει τετραετή ποινή φυλάκισης στις αρχές της δεκαετίας του ’90 έχοντας καταδικαστεί για απάτη.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ